arrow3,60%
arrow3,40%
arrow3,01%
arrow1,89%
arrow1,65%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: bloomberg

Voorzichtig herstel Spaanse huizenmarkt

06 FEB 2013

MADRID (AFN) - De huizenprijzen in Spanje zijn in januari vrijwel gelijk gebleven aan de gemiddelde prijs voor een woning in december. Dat meldde Fotocasa, een Spaanse vastgoedmaatschappij, woensdag op haar website. Het is de eerste maand in 3 jaar tijd waarin de prijs niet omlaag ging, vergeleken met de voorgaande maand.

Fotocasa berekent de huizenwaarde op basis van de oppervlakte van een woning en kwam daarbij net zoals in december uit op een gemiddelde prijs van circa 1890 euro per vierkante meter. In de hoofdstad Madrid steeg de prijs op maandbasis zelfs licht, met 0,3 procent naar 2965 euro voor een vierkante meter.

Op jaarbasis daalden de huizenprijzen in Spanje in de eerste maand van het jaar wel nog altijd sterk, met bijna 10 procent. Sinds de crisis in de vastgoedsector toesloeg daalden de huizenprijzen in het land al met meer dan een derde ten opzichte van de piek die in 2007 werd gehaald.

In de regio Murcia gingen de prijzen vorige maand het hardst omhoog. Huizen waren daar gemiddeld 1 procent duurder dan een maand eerder. In Cantabrië ging de prijs het sterkst omlaag, met 0,9 procent. De duurste plek om te wonen in Spanje is de noordelijke stad San Sebastian. Daar betaalde een huizenkoper in januari gemiddeld bijna 4600 euro per vierkante meter. Dat was ondanks de hoge gemiddelde prijs 12 procent minder dan een jaar eerder.

10.6 °C
ONO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 461.01
+ / - +0.27%
Huizengekte: bang om te verkopen!
Veel mensen durven hun huis niet meer te verkopen, omdat ze door de gekte op de woningmarkt bang...