Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP
wo 06 feb 2013, 18:58

U.S. Postal stopt bezorging op zaterdag

WASHINGTON (AFN) - Het verlieslijdende Amerikaanse staatspostbedrijf U.S. Postal Service is van plan te stoppen met de bezorging op zaterdagen om de verliezen terug te dringen. De maatregel gaat mogelijk vanaf augustus in en kan 22.500 banen kosten. Dat heeft de topman van het postbedrijf, Patrick Donahoe, woensdag gezegd.

De ingreep zal de jaarlijkse kosten met 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) terugdringen, denkt Donahou. Pakketjes zullen nog wel op zaterdagen worden bezorgd en ook postkantoren blijven geopend. Politici in het Amerikaanse Congres hebben zich altijd verzet tegen het stoppen met bezorging op zaterdagen, maar volgens Donahoe is goedkeuring van het Congres voor het besluit niet nodig. Het banenverlies zou moeten geschieden via natuurlijk verloop en vertrekregelingen. Het postbedrijf telt 521.000 vaste werknemers.

U.S. Postal Service heeft door het sterk afgenomen postverkeer te kampen met zware verliezen. Het bedrijf leed in het september afgesloten boekjaar een verlies van 15,9 miljard dollar en de dagelijkse verliezen worden geschat op 25 miljoen dollar. Om de zaken draaiende te houden, is in de afgelopen 2 jaar voor 11 miljard dollar in ziektekostenvergoedingen gesneden. Donahoe wil nog eens ingrepen van 20 miljard dollar extra om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen, anders dreigt faillissement, aldus de topman.


6.4 °C
WNW6
 
files 419
608 km.
Beurs AEX
AEX 485.73
+ / - 0.0%

Nu populair op DFT

´Enorm mooie stijging op beurs´
Na de 413e verjaardag op de beurs dinsdag, werd het feest niet doorgezet met een stijgende koers,...