Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
arrow-4,61%
arrow-3,63%
arrow-2,77%
arrow-2,44%
arrow-2,41%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

U.S. Postal stopt bezorging op zaterdag

06 FEB 2013

WASHINGTON (AFN) - Het verlieslijdende Amerikaanse staatspostbedrijf U.S. Postal Service is van plan te stoppen met de bezorging op zaterdagen om de verliezen terug te dringen. De maatregel gaat mogelijk vanaf augustus in en kan 22.500 banen kosten. Dat heeft de topman van het postbedrijf, Patrick Donahoe, woensdag gezegd.

De ingreep zal de jaarlijkse kosten met 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) terugdringen, denkt Donahou. Pakketjes zullen nog wel op zaterdagen worden bezorgd en ook postkantoren blijven geopend. Politici in het Amerikaanse Congres hebben zich altijd verzet tegen het stoppen met bezorging op zaterdagen, maar volgens Donahoe is goedkeuring van het Congres voor het besluit niet nodig. Het banenverlies zou moeten geschieden via natuurlijk verloop en vertrekregelingen. Het postbedrijf telt 521.000 vaste werknemers.

U.S. Postal Service heeft door het sterk afgenomen postverkeer te kampen met zware verliezen. Het bedrijf leed in het september afgesloten boekjaar een verlies van 15,9 miljard dollar en de dagelijkse verliezen worden geschat op 25 miljoen dollar. Om de zaken draaiende te houden, is in de afgelopen 2 jaar voor 11 miljard dollar in ziektekostenvergoedingen gesneden. Donahoe wil nog eens ingrepen van 20 miljard dollar extra om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen, anders dreigt faillissement, aldus de topman.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%

Nu populair op DFT

Rijk worden door niet te paffen
Almeerse sigarenboer timmert met beleggingsconcept aan de weg. DFT VNDG sprak met Olav Meijer,...