Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Thijs Rooimans

Verzoek loonkorten Capgemini tot 20 procent

20 FEB 2013

CULEMBORG (AFN) - Het verzoek van IT-reus Capgemini aan een deel van zijn personeel om salaris in te leveren blijkt ingrijpender dan verwacht. In januari werd bekend dat 400 veelal oudere werknemers zou worden gevraagd 10 procent minder salaris te accepteren. Nu krijgen sommige mensen een korting voorgelegd tot 20 procent van hun huidige loon.

Vakbond De Unie sprak vanochtend zelfs van kortingen tot 30 procent, maar daar is de it-dienstverlener van teruggekomen.

Capgemini zou het loon van ruim 300 van de 4500 werknemers willen verlagen. Bij de meesten van hen gaat het om minder dan 20 procent.

Vanochtend stelde vakbondsbestuurder Han ter Halle nog: ,,De baas van Capgemini laat nu zijn ware gezicht zien. Voor 50-plussers zijn deze disproportionele salariskortingen funest. Hoe moet je in deze crisis dan nog rondkomen?''. Het verzoek betreft volgens hem voornamelijk mensen die via een overname Capgemini zijn binnen gekomen en daarom iets hogere arbeidsvoorwaarden hebben dan andere werknemers.

17.9 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - 0.0%
Gek op muziek? Zo verdien je eraan
Investeren in muziek is fluiten naar je geld? Niet met de tips die Patricia Boon en Maarten...