Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-10,77%
arrow-9,08%
arrow-4,56%
arrow-3,36%
arrow-2,87%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

'Rabo krijgt hoge boete voor Liborschandaal'

26 FEB 2013

AMSTERDAM (AFN) - Rabobank krijgt waarschijnlijk een boete van minstens 440 miljoen dollar (337 miljoen euro) vanwege zijn rol in het Liborschandaal. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

Rabo zou de eerstvolgende bank zijn die een schikking treft met Britse en Amerikaanse toezichthouders vanwege de misstanden rond de vaststelling van het internationaal veelgebruikte rentetarief Libor. Eerder werden de Britse banken Barclays en Royal Bank of Scotland (RBS) en het Zwitserse UBS beboet voor de ongeoorloofde afspraken die handelaren van die banken maakten omtrent het rentetarief.

De boete van Rabobank zou tussen de bedragen liggen die Barclays en RBS moeten betalen. Zij kregen respectievelijk boetes van 440 miljoen en 612 miljoen dollar.

(Lees HIER een uitleg over het Libor-schandaal)

Schikking

Rabobank gaf dinsdag in een verklaring op zijn website aan dat een schikking van de bank met de toezichthouders ,,waarschijnlijk'' is. De hoogte daarvan kan volgens Rabo op dit moment echter nog niet worden ingeschat. De bank gaf verder nogmaals aan mee te werken aan de internationale onderzoeken rond het Liborschandaal.

De betrokken toezichthouders hebben hun onderzoek naar de handelswijze van Rabobank volgens de ingewijden afgerond en zouden nu in gesprek zijn met de bank over de details van de schikking. De uitkomst daarvan zou in mei worden verwacht.

Het Libortarief wordt vastgesteld door een rondvraag onder banken. Zij moeten onafhankelijk van elkaar aangeven hoe duur onderlinge leningen voor verschillende periodes en in verschillende valuta's zouden moeten kosten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Weet u meer?
15.4 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
`Barcelona is hard getroffen`
De reisbranche krijgt een stevige tik. De Ramblas is een toeristische trekpleister vol stalletjes...