Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Achmea buigt verlies om in winst

27 FEB 2013

ZEIST (AFN) - Verzekeraar Achmea heeft het verlies van 208 miljoen euro in 2011 om weten te buigen in een nettowinst van 453 miljoen over 2012. Dat heeft het verzekeringsconcern woensdag bekendgemaakt.

De ommezwaai komt vooral doordat Achmea in 2011 279 miljoen euro moest afschrijven op zijn tak levensverzekeringen en 114 miljoen op Griekse staatsobligaties. De totale inkomsten van het bedrijf stegen vorig jaar met 9 procent tot 25,3 miljard euro. ,,De diverse bedrijfsonderdelen van onze groep hebben, ondanks aanhoudend lastige economische omstandigheden, bevredigende resultaten geboekt'', zegt Achmea-topman Willem van Duin in een toelichting.

Achmea is op het gebied van zorgverzekeringen de grootste speler in Nederland.

Verlaging bedrijfskosten

Het concern geeft geen winstverwachting voor 2013. Wel liet Van Duin weten de bedrijfskosten voor het eind van 2015 met 200 miljoen euro te willen verlagen. Vorig jaar daalden de kosten met 2 procent tot 2,69 miljard euro.

De bestuursvoorzitter zegt geen interesse te hebben om bedrijfsonderdelen van het onlangs genationaliseerde SNS Reaal over te nemen. Van Duin vindt het echter niet wenselijk als de bankverzekeraar lange tijd in handen blijft van de Staat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.41
+ / - -0.05%
IJmuiden vreest massaontslag
Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden en het Duitse ThijssenKrupp...