Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: inbev

AB InBev ziet winst groeien

27 FEB 2013

LEUVEN (AFN) - Anheuser-Busch InBev heeft in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar een flinke winststijging genoteerd ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dat blijkt uit cijfers die 's werelds grootste bierproducent woensdag bekendmaakte. De winst steeg met 10,2 procent naar 4,39 miljard dollar (bijna 3,36 miljard euro).

De groei van de zwarte cijfers heeft volgens AB InBev te maken met de aantrekkende verkoop van vooral duurder bier in Noord-Amerika en Brazilië. Zo lag de verkoop van bier tijdens het carnaval in Zuid-Amerika dit jaar uitzonderlijk hoog. Die sterke positie verwacht de maker van onder meer Budweiser in 2013 te behouden in Brazilië. De voorspelling voor Noord-Amerika is dat de afzet van AB InBev daar onder druk zal komen te staan.

De toename van de omzet was in het vierde kwartaal niet bijster groot. AB InBev noteerde een stijging van 0,2 procent naar 10,3 miljard dollar. Over het hele afgelopen jaar haalde de bierbrouwer bijna 40 miljard dollar op. Dat was een groei van 1,8 procent ten opzichte van 2011. De totale bierproductie kwam in het vorige jaar iets boven de 400.000 hectoliter uit.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%
Welke bijbaan kiest de student?
Een horeca-baantje of een eigen bedrijf? DFT vroeg eerstejaarsstudenten op welke manier zij het...