arrow-13,46%
arrow-4,22%
arrow-2,46%
arrow-2,03%
arrow-1,61%
meer...
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Lichte stijging goudprijs

16 APR 2013

LONDEN (AFN) - De goudprijs steeg dinsdagochtend licht na een scherpe daling in de voorgaande dagen. De stijging was onder meer te danken aan uitspraken van de centralebankpresident van Sri Lanka, die zei dat de recente waardedaling andere centrale banken ertoe kan bewegen om het edelmetaal te kopen. Ook de prijzen van zilver, platina en palladium veerden op.

De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud stond rond kwart voor tien op 1377,32 dollar, 5,76 dollar boven de slotstand op maandag. Vrijdag en maandag daalde de prijs in totaal nog met 14 procent, de sterkste neergang sinds 1983.

Goud is sinds het bereiken van een recordwaarde boven 1900 dollar in september 2011 met ongeveer 29 procent in prijs gedaald. Dit jaar werd het edelmetaal minder waard na signalen dat het economische herstel in de VS aan kracht won en het in zicht komen van het einde aan stimulerende maatregelen van de Amerikaanse centrale bank. De vraag naar als veilig te boek staande beleggingen, zoals goud, zou daardoor afnemen.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.2 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 462.11
+ / - +0.61%

Nu populair op DFT

Zo winkelen we in de toekomst
Het Amerikaanse Amazon introduceert een nieuw supermarktconcept waarbij je nooit meer in de rij...