Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Dijkstra bv

Koffiekassa rinkelt wederom voor Jan Bennink

25 SEP 2013 Jan Braaksma

Nadat hij vorige week al voor €7,7 miljoen zijn 'gewone' aandelen van de hand deed, rinkelde de kassa maandag opnieuw voor Jan Bennink. De voormalig topman van DE Master Blenders verkocht zijn resterende 377.650 'performance award shares' voor €4,7 miljoen aan investeringsclub Joh. A. Benckiser (JAB). Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Daarmee is de koek nog niet op voor de voormalig koffieverkoper, die bij afronden van de overname nog eens een bonus van €5,7 miljoen kan opstrijken. Benninks carrière bij Douwe Egberts leverde hem dan - exclusief salaris, pensioen, etcetera - €18,1 miljoen op. Omgerekend ruim 171 miljoen kopjes Senseo, de koffie die Bennink niet lust.

Hij wordt opgevolgd door de Nederlander Bart Becht, die eerder topman was van schoonmaakmiddelenproducent Reckitt Benckiser, dat ook al in het bezit is van JAB.

Kort ritje

DE Master Blenders verdween begin deze van de beurs nadat het werd overgenomen door de Duitse investeerder JAB. Hiermee kwam een einde aan een korte beursnotering. Douwe Egberts was pas sinds 12 juni 2012 genoteerd aan Beursplein 5.

Topman Jan Bennink was aanvankelijk president-commissaris bij de koffieproducent, maar nam in december 2012 het stokje over van topman Michiel Herkemij, die door Bennink werd ontslagen. Herkemij streek in die periode een krappe €7 miljoen op aan tekengeld, salaris, bonus en vertrekpremie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.65
+ / - -0.24%
Studeren, dit kost het je ouders
Eerstejaars studenten maken kennis met een nieuwe stad, een nieuwe uni en nieuwe vrienden. Maar ook...