Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Minister: 5 miljoen voor Schat niet redelijk

19 NOV 2013

DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zou het ,,niet redelijk'' vinden als vertrekkend Rabobank-bestuurslid Sipko Schat een ontslagvergoeding van 5,4 miljoen euro mee zou krijgen. Hij zei dat dinsdag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. De zender heeft zelf berekend dat Schat in theorie zo'n bedrag zou kunnen krijgen als ontslagvergoeding.

Klik hier voor het DFT-dossier met alle verhalen over het Libor-schandaal bij Rabobank

Volgens Dijsselbloem is dat bedrag ,,zeer hypothetisch en niet redelijk". Hij wilde niet zeggen wat hij wel een redelijke vergoeding vindt.

De Rabobank maakte maandag bekend dat Schat per direct terugtreedt uit de raad van bestuur. Reden was dat bij de aangesloten Rabobanken ,,voor zijn aanblijven onvoldoende draagvlak bestaat.''

Nieuwe wetgeving

Dijsselbloem gaf toe dat hij het vertrek van Schat niet had verwacht omdat De Nederlandsche Bank en de Rabobank in overleg eerder hadden besloten dat hij kon blijven en dat dat goed zou zijn voor de continuïteit van het bestuur van de bank. Een opvatting over het vertrek van Schat heeft Dijsselbloem niet.

Dijsselbloem werkt aan nieuwe wetgeving die een ontslagvergoeding bij banken maximeert op één jaarsalaris. Zolang die wetten nog niet zijn aangenomen kan hij weinig doen tegen een eventueel hogere ontslagvergoeding. Een onafhankelijke derde gaat bekijken wat een redelijke ontslagvergoeding is voor Schat, aldus Dijsselbloem.

Wat vindt u ? Moet Schat een ontslagvergoeding krijgen ? Vul dan de poll in op DFT.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....