Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Van Eijndhoven

Oud-topman Polare krijgt drie ton vertrekpremie

05 FEB 2014 van onze redacte

De noodlijdende keten van boekwinkels Polare heeft voormalig directeur Matthijs van der Lely een vertrekpremie van 3 ton moeten betalen. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald, zo meldde RTLZ.

De vertrekpremie stamt nog uit de tijd van het faillisement van de Selexyz-boekwinkels, een van de ketens waaruit Polare is ontstaan.

In 2011 kwam de keten van Selexyz-boekwinkels in de problemen, waarna Van der Lely werd geschorst. Selexyz ging zes maanden later failliet, waarna het werd doorverkocht aan investeerder ProCures. Die voegde Selexyz samen met De Slegte-boekwinkels tot Polare.

Van der Lely bleef echter op de loonlijst staan van Polare, in plaats van bij de failliete hloding. Daarom moest hij via de rechter ontslagen worden, waarbij een afkoopsom van €90.000 moest worden betaald. Ook moest het salaris van €18.000 de ex-directeur worden betaald, waarmee de totale vertrekpremie op €324.000 komt.

De Amsterdamse rechter stond niet open voor het verweer dat Van der Lely verantwoordelijk was voor het faillissement van Selexyz. De rechter temperde wel de afkoopsom vanwege de problemen waar Polare nu mee kampt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.65
+ / - -0.24%
Studeren, dit kost het je ouders
Eerstejaars studenten maken kennis met een nieuwe stad, een nieuwe uni en nieuwe vrienden. Maar ook...