Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-3,01%
arrow-2,81%
arrow-1,78%
arrow-1,38%
arrow-1,23%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Milieuorganisaties klagen Rabobank aan

27 JUN 2014

AMSTEDAM (AFN) - Milieudefensie heeft samen met haar moederorganisatie Friends of the Earth Europe een klacht ingediend tegen Rabobank, omdat de bank zakendoet met een bedrijf dat illegale plantages beheert en zich schuldig zou maken aan ontbossing. Dat heeft Milieudefensie vrijdag bekendgemaakt.

De klacht is voorgelegd aan de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De milieuorganisaties zijn van mening dat Rabobank niet volgens de richtlijnen van de internationale organisatie handelt. Mocht OESO de klacht gegrond verklaren, dan kan volgens Milieudefensie de bank uitgesloten worden van handelsmissies en subsidies.

Het gaat om het Indonesische palmoliebedrijf Bumitama Agri Ltd. Rabobank heeft naar schatting ongeveer 47 miljoen euro bij het bedrijf uitstaan.

Verduurzaming

De bank laat in een reactie weten dat hij zich inzet ,,voor verduurzaming van de palmolie-industrie’’ en ,,een dialoog voert met Bumitama''. Rabobank verwacht dat Bumitama de klachten die tegen het bedrijf zijn ingediend op een goede manier oplost.

Daarmee blijft de bank bij een eerdere verklaring. Begin mei erkende Rabobank dat een aantal klachten tegen Bumitama gegrond zijn. De activiteiten werden toen voortgezet, omdat Bumitama beloofde samen te werken met de Indonesische overheid en maatschappelijke organisaties om een oplossing te vinden. Volgens de milieuorganisaties is daar alleen nog niet veel van terechtgekomen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
5.9 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 512.19
+ / - +0.09%

Nu populair op DFT

Terrorist kopieerde James Bond
Wat hebben Ajax, 9/11 en James Bond te maken met de aanslag op de spelersbus van Dortmund? Arno...