Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

'Griekenland blijft gewoon in eurozone'

23 JAN 2015

DEN HAAG (AFN) - Griekenland blijft gewoon in de eurozone. Een vertrek van dat land is niet in het belang van de eurozone en ook niet van de Grieken zelf. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat vrijdag gezegd na de wekelijkse ministerraad. Volgens hem zou het opgeven van de euro Griekenland in grote problemen brengen. Dijsselbloem is ook voorzitter van de eurogroep, het overlegorgaan van de ministers van Financiën van de eurolanden.

Ook van kwijtschelden van Griekse schulden kan geen sprake zijn, onderstreepte de minister. De eurokritische partij Syriza, die de komende Griekse verkiezingen zondag lijkt te gaan winnen, stuurt daarop aan. Volgens Dijsselbloem is hiervoor geen draagvlak in de eurogroep.

Premier Mark Rutte kijkt met ,,grote belangstelling'' naar de stembusgang. Als Syriza wint en een coalitie gaat vormen moeten we maar een kijken wat die wil, zei hij. Maar ook de nieuwe regering moet zich aan de gemaakte afspraken houden, voegde hij eraan toe.

Volgens hem begint het land net het effect te merken van het ,,uiterst zware hervormingsprogramma''. De werkgelegenheid neemt toe en de economische groei is een van de hoogste van de EU, aldus de premier. ,,Het zou vreemd zijn als de Grieken daar ineens van zouden afwijken. Net nu het begint te werken.''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
6.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 521.89
+ / - -0.49%

Nu populair op DFT

Terrorist kopieerde James Bond
Wat hebben Ajax, 9/11 en James Bond te maken met de aanslag op de spelersbus van Dortmund? Arno...