Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Telegraaf

Vaticaan kiest Hollandse verzekering

25 APR 2015 Bart Mos

Amsterdam - Het van oorsprong Nederlandse ARx Riskstrategy verzekert sinds deze maand negenduizend rooms-katholieke scholen en universiteiten in Zuid-Amerika.

Ronald van de Laar
Ronald van de Laar
Foto: Telegraaf

Lloyd’s broker ARx Riskstrategy, dat het risico onderbrengt via zijn vestiging op de Londense assurantiebeurs, is voor het enorme project recent een joint venture aangegaan met de Rooms-Katholieke Kerk, getiteld ’Seguro Humanitario’. De onderhandelingen over het verzekeringscontract vonden afgelopen maanden plaats in het Vaticaan.

 

Kerk bespaart

Volgens ARx-topman Ronald van de Laar bespaart het kerkgenootschap miljoenen euro’s met de nieuwe samenwerking. „De Kerk is bezig met herstructurering van zijn inkoop, om op die manier lasten te besparen.

 

Tot voor kort werden de Zuid-Amerikaanse scholen met zeven miljoen docenten en scholieren individueel en lokaal verzekerd. Voortaan gebeurt dat centraal via onze nieuwe joint venture. Maar om straks toch lokale ondersteuning te kunnen bieden, openen we in ieder land een kantoor.”

 

Winst maatschappelijk ingezet

Los van de premiebesparingen gaat de kerk de helft van de winst op het verzekeringscontract gebruiken voor ondersteuning van maatschappelijke projecten, waaronder de bestrijding van analfabetisme in Zuid-Amerika.

Medio 2016 verwacht Van de Laar het project uit te breiden naar Azië. Ook daar zijn vele duizenden r.-k. scholen gevestigd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....