Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Principeakkoord PostNL over cao postbezorgers
Foto: ANP

Woede om plan PostNL

11 FEB 2016 Yteke de Jong en Niels Kalkman

Met verontwaardiging wordt gereageerd op het nieuwste plan van PostNL. Terwijl de pakketmarkt nog steeds groeit, gaat het postbedrijf fors minder betalen aan ondernemers die een postpunt in hun winkel hebben.

Zelf spreekt PostNL over ’marktconforme vergoeding’, maar volgens de branchevereniging VVP (Vereniging van Postale en Bancaire retailers) komt de daling in de praktijk uit op dertig tot veertig procent. Het gaat daarbij om servicepunten van PostNL in bijvoorbeeld supermarkten en drogisterijen, waar pakketjes afgehaald en verstuurd kunnen worden en postzegels worden verkocht. In totaal zijn volgens de VVP 2300 winkeliers getroffen.

Ondernemers zijn woedend en geschrokken, vertelt Gert Koudijs van de VVP. „Toen we met PostNL om tafel zaten, hadden ze het over ’circa 25 procent’. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een kwart minder te verdienen voor hetzelfde werk.” Na berekening kwam de VVP echter op een hoger percentage. Dat verschil zit hem in de hoeveelheid behandelde pakketjes en het aantal verkochte postzegels.

Lees hier het gehele artikel over de onrust bij de postpuntwinkels.

11.8 °C
NW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 457.08
+ / - +0.22%
Huizengekte: bang om te verkopen!
Veel mensen durven hun huis niet meer te verkopen, omdat ze door de gekte op de woningmarkt bang...