arrow8,85%
arrow5,68%
arrow3,64%
arrow3,31%
arrow3,11%
meer...
arrow-2,62%
arrow-1,49%
arrow-1,43%
arrow-1,22%
arrow-0,97%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Oprichter Peter Diamandis van Singularity University.
Oprichter Peter Diamandis van Singularity University.
Foto: foto Anko STOFFELS

Nederland krijgt vestiging Singularity University

24 FEB 2016 Wouter van Bergen

Amsterdam - Singularity University opent in Eindhoven eind mei zijn eerste vestiging buiten de Verenigde Staten. Het Amerikaanse instituut, dat zich toelegt op het signaleren en duiden van technologie en wetenschap, strijkt neer in de Apparatenfabriek op het voormalige Philips-terrein Strijp-S.

Volgens Yuri van Geest, mede-initiatiefnemer en al jaren betrokken bij het Singularity-gedachtegoed, komt in Eindhoven een ’innovatiehub’ waar nieuwe gadgets gepresenteerd worden en waar trainingen en salonsessies worden georganiseerd.

De hoofdvestiging van de Singularity University staat op Nasa’s researchterrein in Silicon Valley. Het instituut werd in 2008 gesticht door de Amerikanen Ray Kurzweil en Peter Diamandis. Hun booschap staat bekend om de sterke nadruk op de zegeningen van technologie en wetenschappelijke vooruitgang.

De term Singularity staat voor een toekomst waarin machines uiteindelijk zo intelligent zullen zijn, dat dit het begrip van mensen te boven gaat. Technologie zal dan in staat zijn problemen op te lossen waar de mensheid tekort schiet. De cursussen waarin het instituut toekomstige ontwikkelingen schetst, zijn zeer in trek bij de top van het bedrijfsleven.

Van de elf thema’s waar Singularity University zich op richt, zijn voedsel, water en zorg er drie waar het in Nederland speciale aandacht aan wil wijden. Het Eindhovense filiaal zal ieder jaar een start-up steunen die met een uitzonderlijke vinding komt op een van deze gebieden.

9.7 °C
NW1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.22
+ / - +1.26%

Nu populair op DFT

`Bremain aannemelijker dan Brexit`
Het Britse pond stijgt sinds vorige week flink ten opzichte van de euro. Dat heeft natuurlijk te...