arrow-3,07%
arrow-2,81%
arrow-2,70%
arrow-2,48%
arrow-2,39%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Peter Schoonen

Lek in puntensyteem New York Pizza

Pizzafraude ontdekt

26 MRT 2016 Harry van Gelder

Amsterdam - Door een ‘lek’ in het pizzapuntensysteem aten honderden, mogelijk duizenden, jongeren gratis pizza van de keten New York Pizza. Oprichter en mede-eigenaar Philippe Vorster zegt dat er ,,op een aanzienlijke schaal fraude heeft plaatsgevonden’’.

De bazen van de keten wisten dat er gefraudeerd kon worden met hun puntensysteem. ,,Maar we dachten na ons komt de zondvloed en die kwam’’, zegt Philippe Vorster.

Pizzapunten behouden

Bij de pizzaketen krijg je punten als je online een pizza bestelt. Als je er 3000 hebt, kun je die inwisselen voor een 25 cm grote pizza Margherita.

,,Als je bij ons een grote bestelling deed en die daarna afbestelde, dan hield je je pizzapunten’’, legt Vorster uit.

Kwajongens

,,De fraude kwam aan het licht toen er ineens enorme bestellingen van 10.000 euro binnenkwamen’’, zegt de eigenaar lachend. ,,We kwamen er achter dat die orders allemaal van mobiele telefoons kwamen. Waarschijnlijk waren het kwajongens. Ik vind het wel grappig. Als ik jong was geweest had ik het misschien ook wel gedaan.’’

Hoeveel gratis pizza het concern heeft uitgedeeld, weet Vorster niet precies.

Lek gedicht

,,We werken met franchisers. We weten niet, wie er goed heeft opgelet. Mogelijk waren het er honderden, maar het kunnen er ook duizenden zijn geweest.’’

Het lek is inmiddels gedicht. Pizza’s kunnen alleen nog worden besteld als met ideal of met een creditkaart wordt afgerekend.

.4 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%

Nu populair op DFT

`Italië brengt euro in gevaar`
De spanning stijgt want de Italianen kunnen zondag voor Brexit- en Trump-achtige taferelen zorgen....