Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-1,82%
arrow-1,51%
arrow-1,40%
arrow-1,32%
arrow-1,20%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Rabobank ’verwijst door’ naar crowdfunding

28 APR 2016 Ruben Eg

UTRECHT - Rabobank heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met twee crowdfundingplatforms. MKB’ers die bij de bank geen volledig krediet krijgen, moeten via deze alternatieve financierders alsnog geholpen kunnen worden.

Rabobank benadrukt dat er met de samenwerking met Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd alleen sprake is van ‘doorverwijzing’ voor klanten die niet volledig kunnen voldoen aan alle eisen voor een kredietaanvraag. „De bank geeft geen advies over crowdfunding”, aldus een verklaring over de samenwerking.

„Nadat een klant met een goed plan is gewezen op de mogelijkheden van crowdfunding, beslist de klant zelf om daar wel of niet gebruik van te maken”, licht Rabobank toe. „De beheertaken van de bank en van de crowdfundingplatforms blijven volledig gescheiden.”

Stapelfinanciering

De stap is een nieuwe poging om het mkb te wijzen op zogenoemde ‘stapelfinanciering’. Banken stellen dat zij door strengere regels en opgelegde risicospreiding minder makkelijk kredieten kunnen verstrekken.

Begin dit jaar lanceerde Rabobank al een online financieringsindicator en -verkenner. Op een speciale website kunnen ondernemers hun kansen checken voor benodigd krediet. Wie niet voldoet wordt gewezen op andere financiersmogelijkheden in combinatie met een bancaire lening.

Controle

De nauwe samenwerking de twee crowdfundingplatformen moet ondernemers ‘beter en sneller helpen met het rondkrijgen van hun financiering’, aldus Eric Saris, directeur Bedrijven van de Rabobank. De bank belooft dat het de platforms blijft monitoren op kwaliteit.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.5 °C
W3
Beurs AEX
AEX 521.92
+ / - -0.48%
Terrorist kopieerde James Bond
Wat hebben Ajax, 9/11 en James Bond te maken met de aanslag op de spelersbus van Dortmund? Arno...