Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: STOFFELS, ANKO

’ING meest duurzame bank ter wereld’

25 AUG 2016

AMSTERDAM - Van de 395 grootste banken ter wereld, is ING het meest duurzaam van allemaal. Dat concludeert althans Sustainalytics, wereldleider op het gebied van duurzaamheidsonderzoek.

Het onderzoeksbureau houdt jaarlijks de duurzaamheid van 395 banken tegen het licht. ING kreeg dit jaar een score van 86 uit 100. Hiermee klimt de Nederlandse bank naar de eerste plaats in de eindlijst. Opvallend genoeg werd ING vorig jaar met een hogere score van 88 nog derde.

Het Scandinavische Nordea Bank bezet met 76 punten de tweede positie, voor Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (70 punten) uit Spanje. Volgens ING is de score in het onderzoek belangrijk, omdat veel beleggers hun besluitvorming zouden baseren op de analyses van Sustainalytics. „Je ziet dat er naar heel veel aspecten gekeken wordt. Daarom is het zo belangrijk dat duurzaamheid in alle onderdelen van het bedrijf is geïntegreerd”, reageert Léon Wijnands, global head Sustainability bij ING.

In Nederland scoren ASN en Triodos doorgaans hoog in onderzoek over duurzaamheid, zoals die door de Eerlijke Bankwijzer. ING volgt als grootbank op korte afstand.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....