Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
arrow-1,55%
arrow-1,50%
arrow-1,24%
arrow-1,12%
arrow-1,09%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: JONG, ROB DE

Verwaayen: Tijd van ’nee’

09 DEC 2016 Rob Goossens

Amsterdam - Ben Verwaayen is niet verbaasd met de verkiezing van Lodewijk Asscher als partijleider van de PvdA. Volgens de oud-ceo van Alcatel en British Telecom is het „de tijd van ‘nee’”.

„Dit was een heel gekke situatie, waarbij twee mensen die hand in hand beleid hebben gemaakt, ineens tegen elkaar strijden. Het was een personality contest. En dan heeft de incumbent (huidige leider, red.) het moeilijk.”

41 seconden

Verwaayen, tegenwoordig investeerder, had medelijden met Diederik Samsom. „Tussen het moment dat de uitslag bekend werd en hij met bloemen en al afdroop, zaten 41 seconden. Zo snel kan het dus tegenwoordig gaan.”

De voormalige telecomtopman deed zijn uitspraken op een evenement van de Telegraaf Media Groep. Hij legt een verband met de uitverkiezing van Trump, Brexit en de uitslag van het Oekraïne-referendum. „Als kiezers ergens nee tegen kunnen zeggen, dan zeggen ze nee. Daarom moet de politiek heel goed nadenken over de vraag die ze stelt.”

Verwaayen, lid van de VVD, is een belangrijke adviseur van premier Rutte. Op de landelijke verkiezingen van komend voorjaar ging hij niet in. Wel waarschuwde hij dat de tijd van ‘nee’ niet op 31 december ophoudt. „Die zal er komend jaar ook nog zijn.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.48
+ / - -0.03%
IJmuiden vreest massaontslag
Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden en het Duitse ThijssenKrupp...