Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
arrow-3,15%
arrow-2,35%
arrow-1,85%
arrow-1,28%
arrow-1,24%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Topman Samsung verdachte in schandaal Korea

11 JAN 2017

SEOUL - Een topman van Samsung is verdachte in het schandaal rond de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye. Justitie meldde woensdag dat Jay Y. Lee als zodanig is opgeroepen. Lee is vicevoorzitter van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Onderzocht wordt of er een relatie is tussen de steun van Samsung aan stichtingen van een vertrouweling van de president en een besluit van de rijksdienst voor pensioenen om een omstreden fusie tussen twee onderdelen van Samsung te steunen.

Lee moet zich donderdag melden voor verhoor. In december ontkende hij tijdens een parlementaire hoorzitting dat sprake was geweest van omkoping.

Tientallen miljoenen

President Park is verwikkeld in een schandaal waarbij de vertrouwelinge Choi Son-sil grote Koreaanse bedrijven zou hebben overgehaald tientallen miljoen dollars over te dragen aan stichtingen. Choi zou zich bovendien met staatszaken hebben bemoeid.

Het Zuid-Koreaanse parlement heeft besloten een afzettingsprocedure tegen de president te beginnen. De 20-jarige dochter van Choi Son-sil werd onlangs gearresteerd in Denemarken omdat ze werd gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.65
+ / - +0.12%
‘Prijsvechter Joon concurrent KLM’
Joon, de nieuwe prijsvechter van Air France-KLM, dreigt een concurrent van KLM te worden. Onze...