Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Meerderheid steunt bod Belgen op TMG

11 JAN 2017

Amsterdam - Mediahuis gaat definitief een bod uitbrengen op Telegraaf Media Groep, het moederbedrijf van deze krant. Dat heeft het Belgische uitgeefconcern vanochtend bekendgemaakt. Twee grote aandeelhouders hebben hun steun voor het bod uitgesproken.

De Belgen doen het bod samen met VP Exploitatie, de grootste aandeelhouder in TMG. Navitas (familie Zeeman) en Delta Lloyd Asset Management hebben inmiddels onherroepelijke toezeggingen gedaan. Gezamenlijk zijn deze partijen goed voor 55% van de aandelen.

Ondanks dat een meerderheid nu het bod steunt, is dat nog niet voldoende voor de Belgen. Zij willen TMG van de beurs halen, en hebben daar 95% van de aandelen voor nodig. Ook spreekt Mediahuis de intentie uit om „in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen”.

’Op de deur geklopt’

Hoewel Mediahuis stelt dat er momenteel gesprekken plaatsvinden, stelde ceo Geert-Jan van der Snoek van TMG dinsdag nog dat er „alleen op de deur [is] geklopt”. Woensdagmorgen bevestigde hij de lezing van Mediahuis dat er wel degelijk gesprekken plaatsvinden.

De raad van commissarissen heeft zich überhaupt nog niet over de potentiële overname uitgelaten. President-commissaris Michiel Boersma is tot eind januari op vakantie.

Indicatief bod

In december lekte de interesse van Mediahuis en Van Puijenbroek in TMG uit. Zij bevestigden destijds dat ze in gesprek waren over een overname. Van een officieel bod is evenwel nog geen sprake. De twee partijen zouden €5,25 overhebben per aandeel van de Nederlandse uitgever.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.3 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 529.51
+ / - +0.16%
Piepers verrotten in de grond
De hevige regenval kan rampzalige gevolgen hebben voor de aardappeloogst. DFT-VNDG ging met een...