Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
arrow-4,61%
arrow-3,63%
arrow-2,77%
arrow-2,44%
arrow-2,41%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Albrecht Hornbach
Albrecht Hornbach
Foto: ALDO ALLESSIE

Hornbach gelooft heilig in kolossale winkels

16 FEB 2017 Harry van Gelder

AMSTERDAM - De bouwmarkt- en tuincentrumketen van Hornbach wil fors groeien in Nederland. Vrijdag opent de twaalfde vestiging in Amsterdam, maar daarna volgen Den Haag, Zwolle, Enschede en Duiven.

,,We denken aan minimaal 20 winkels in Nederland’’, zegt topman Albrecht Hornbach, lid van de familie die sinds 1877 eigenaar is van het bedrijf.

Geheel tegen de trend in gelooft Hornbach heilig in het hebben van fysieke winkels. ,,Mensen kijken vaak eerst op internet, maar willen ook de spullen bekijken en vasthouden’’, zegt Albrecht Hornbach.

De vestigingen van Horbach zijn kolossaal. Amsterdam heeft een winkelvloer van 20.000 vierkante meter. En het is niet eens de grootste van Nederland. In Breda staat er een van 24.00 vierkante meter’’, stelt hij.

Volgens de topman is zo’n kolossale winkel nodig ,,omdat we zo’n 60.000 artikelen op vooraad hebben en we onze klanten geen nee verkopen. Al kom je bij ons voor één schroefje, we hebben we het.’’

Laagste prijsgarantie

Hornbach onderscheidt zich niet alleen van andere bouwmarkten door de enorme voorraad, maar ook door de de laagste prijsgarantie en de service, zegt Hornbach.

,,Wij denken niet in een product, zoals andere bouwmarkten, maar in projecten. Voor elk project liggen dikke draaiboeken klaar", zegt de ondernemer.

,,Als je bijvoorbeeld een keuken wilt verbouwen, dan kun je bij ons advies krijgen over de werkzaamheden en over welk gereedschap je nodig hebt. Maar we kunnen het ook voor je bouwen. Daarvoor zoeken we dan contact met vaklieden uit de buurt. De verbouwing gebeurt onder garantie van Hornbach. Wij blijven verantwoordelijk.’’

Geen kortingen

Aan kortingen of aanbiedingen doet de bouwmarkt niet. ,,Bij ons krijgt iedereen altijd dezelfde lage prijs. Klanten komen er snel achter dat dit voor hen het beste optie is’’, zegt Albrecht Hornbach.

Pas sinds een paar jaar heeft Hornbach een webshop. ,,Anders dan bij fysieke winkels kun je op internet een technologische achterstand snel inhalen. We investeren er tegenwoordig veel in en het loopt zeer goed’’, aldus de topman.

Hornbach bouwmarkt en tuincentra is een dochter van Hornbach Holding en heeft 155 vestigingen in 9 landen. Er werken inmiddels 17.000 mensen. In Amsterdam komen er 150 directe en 150 indirecte arbeidsplaatsen bij.

Onder de holding vallen ook nog een vastgoedbedrijf en bouwmaterialenhandel. Het bedrijf haalt 57% van de omzet in Duitsland. In het laatste kwartaal steeg de autonome groei van de bouwmarkt- en tuincentraketen met 4,4% tot €900,9 miljoen.

De meeste groei wordt tegenwoordig in het buitenland behaald.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Rijk worden door niet te paffen
Almeerse sigarenboer timmert met beleggingsconcept aan de weg. DFT VNDG sprak met Olav Meijer,...