Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Parkeren bij vliegveld peperduur

25 APR 2017 Paul Eldering

Schiphol - Parkeren op luchthavens in Nederland en België wordt steeds duurder. Ook regionale Belgische vliegvelden zijn deze zomer sterk in prijs gestegen. In de Duitse grensstreken is de luchtreiziger met auto nog het goedkoopst uit.

Dit blijkt uit een inventarisatie van Vliegveldinfo.nl op zestien luchthavens, waar Nederlanders gebruik van maken. Vandaag worden de resultaten gepresenteerd. „Het gemiddelde inrijtarief voor een week langparkeren in Nederland is 60 euro, in België 78 euro en in Duitsland 47 euro”, zegt onderzoeker Guus Wantia.

Nieuwe trend

Stukken goedkoper is volgens hem om vooraf online een parkeerplaats te reserveren, hoewel dat kort voor vertrek vaak niet meer mogelijk is. „Een nieuwe trend is dat veel luchthavens voor parkeren hogere tarieven rekenen in drukke periodes zoals vakanties.”

Inkomsten uit parkeren, winkels, horeca en vastgoed zijn op bijvoorbeeld Schiphol veel winstgevender dan luchtvaartgebonden activiteiten. „De passagier wordt als melkkoe gezien. De basisticketprijs lijkt vaak laag, maar er komt van alles bij. Parkeren is één van die oplopende kostenposten”, aldus Wantia.

Voordeliger

Hij raadt vliegtoeristen aan om ook de mogelijkheden van ’ParkFlyRent’ en ’ParkSleepFly’ te bekijken in de directe omgeving van een vliegveld. „Gratis parkeren in ruil voor het verhuren van je auto of voor een hotelovernachting, inclusief transfer. Parkeren buiten het luchthaventerrein is altijd voordeliger.”

Het duurst is parkeren op Brussels Airport (99 euro per week), gevolgd door Luik en Schiphol. Het goedkoopst zijn Münster (27 euro per week) en Düsseldorf. Ook Eelde en Weeze scoren goed.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Nu populair op DFT

Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....