Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

ECB maakt banken klaar voor harde brexit

19 JUN 2017

BRUSSEL (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) treft maatregelen om ervoor te zorgen dat Europese banken de klap van een 'harde' brexit kunnen opvangen. Ook waarschuwde de ECB voor eventuele mazen in de Europese wetgeving waar Britse banken die naar het eurogebied verhuizen eventueel gebruik van zouden kunnen maken.

Dat heeft de voorzitter van de raad van toezicht van de ECB maandag gemeld aan het Europees Parlement. De ECB heeft banken die met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk gevraagd om een ,,adequaat rampenplan" op te stellen. Verder zou de ECB gereed zijn voor ,,alle operationele gevolgen" van een verhuizing van banken van Londen naar het eurogebied.

Een harde brexit zou inhouden dat de Britten ook uit de interne markt en de douane-unie stappen. Daarmee zouden banken die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk het recht verliezen om op het Europese vasteland te opereren. De ECB denkt dat er qua regels nog wel stappen moeten worden gezet zodat voor de banken die zich waar dan ook in het eurogebied vestigen dezelfde Europese regels gaan gelden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%