Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Blik op vele overnamegeruchten rond Unilever'

17 JUL 2017

AMSTERDAM (AFN) - De blik van beleggers zal bij de publicatie van de cijfers van Unilever vooral gericht zijn op de vele overnamegeruchten die rondzingen rond het bedrijf. Zo zou Unilever zijn ogen hebben laten vallen op de voedseldivisie van het Britse Reckitt Benckiser en zou de kans groot zijn dat het Amerikaanse Kraft Heinz met een vijandig bod gaat komen op Unilever.

Unilever komt donderdag voorbeurs met zijn resultaten. De krant Sunday Times meldde dat Unilever in een overnamestrijd is verwikkeld met het Amerikaanse Hormel Foods om de levensmiddelentak van Reckitt, die bestaat uit mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. Reckitt had in april al laten weten een verkoop te overwegen van het onderdeel dat 2,5 miljard euro waard zou zijn.

Ook kwamen in mei mediaberichten naar buiten dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate-Palmolive. Dat bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond.

Kraft Heinz

Daarnaast is Kraft Heinz volgens analisten van Susquehanna niet van plan om Unilever weg te laten komen, na het mislukken van een overnamepoging begin dit jaar. De analisten achten het zeer waarschijnlijk dat Kraft Heinz met een vijandig bod gaat komen, dat mogelijk 200 miljard dollar kan bedragen.

Om beleggers te overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf kondigde Unilever eerder dit jaar aan afscheid te nemen van de margarinetak, met merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje. De deal moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid, in combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend. Mogelijk geeft Unilever meer nieuws rond de verkoop van de margarinetak.

Unilever heeft zelf een consensus op de website gepubliceerd met de analistenverwachtingen. Daaruit komt naar voren dat in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk een hogere omzet en winst in de boeken werd gezet. De omzet wordt geraamd op 27,8 miljard euro, tegen 26,3 miljard euro een jaar eerder. De nettowinst is volgens de verwachtingen gestegen tot 3,3 miljard euro, van 2,7 miljard euro vorig jaar.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....