Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
arrow-1,66%
arrow-1,46%
arrow-1,42%
arrow-1,40%
arrow-1,26%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Netflix verrast met sterke klantenaanwas

17 JUL 2017

LOS GATOS (AFN) - Netflix heeft er in het afgelopen kwartaal veel abonnees bijgekregen. Zowel in eigen land als internationaal groeide de Amerikaanse aanbieder van internettelevisie harder dan verwacht, blijkt uit de kwartaalcijfers die het technologiebedrijf maandag heeft gepubliceerd.

Netflix kreeg er in de Verenigde Staten 1,1 miljoen nieuwe klanten bij, bijna twee keer zoveel als analisten hadden verwacht. Het aantal aansluitingen buiten de eigen thuismarkt nam met 4,1 miljoen toe, waar marktvorsers in doorsnee uitgingen van 2,6 miljoen nieuwe buitenlandse abonnees. Daarmee heeft Netflix voor het eerst meer klanten buiten de VS dan daarbinnen.

De omzet ging bijna met een derde omhoog naar 2,8 miljard euro. De nettowinst viel met 66 miljoen dollar ruim 60 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Voor het derde kwartaal rekent Netflix op een aanwas van 4,4 miljoen klanten. De omzet neemt dan naar verwachting verder toe tot bijna 3 miljard dollar. Ondanks aanhoudend forse investeringen in nieuwe series en films gaat het bedrijf bovendien uit van een stevige toename van de winst.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%
Baanverlies IJmuiden onvermijdelijk
DFT-verslaggever Wouter van Bergen over de fusie tussen Tata Steel en ThyssenKrupp.