Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-10,77%
arrow-9,08%
arrow-4,56%
arrow-3,36%
arrow-2,87%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: STOFFELS, ANKO

'AkzoNobel moet PPG kopen'

04 AUG 2017 Johan Wiering

Toonaangevend belegger Ken Fisher begon met $250 startkapitaal in 1979 Fisher Investments en beheert nu $85 miljard van institutionele beleggers en rijken. Hij moedigt AkzoNobel aan de aanval te kiezen als beste verdediging.

Fisher, met een geschat vermogen van $4 miljard, staat er binnen de financiële wereld om bekend dat hij een eigen draai aan het nieuws geeft en geen blad voor de mond neemt. Niet alleen als vermogensbeheerder, maar ook als columnist en auteur van elf boeken geniet hij aanzien. Fisher heeft zich verbaasd over de defensieve reactie van AkzoNobel toen het Nederlandse verf- en chemiebedrijf werd belaagd door het Amerikaanse PPG. De aanval was volgens hem een betere verdediging geweest. „Als Akzo geld leent en PPG of de eveneens vooraanstaande Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams koopt, zal de overname zich onmiddellijk uitbetalen.”

Kun je hier nader op ingaan?

„Doordat de winstgevendheid van deze bedrijven hoog is vergeleken met de rentekosten, zou Akzo's winst per aandeel meteen stijgen. Laat me duidelijk zijn, het is dom iets over te nemen waar je geen verstand van hebt. Maar AkzoNobel kent de activiteiten van Sherwin-Williams en PPG goed, aangezien ze ook in de verfbusiness zitten. Een Nederlandse belegger moet dus niet schreeuwen om een wettelijke beschermingsmaatregel, maar bij Akzo aandringen op agressief optreden.”

Wil PPG wel overgenomen worden door Akzo?

„Ze hebben geen keuze als Akzo de juiste prijs betaalt. PPG heeft geen dominante aandeelhouders. Er is geen beschermingsconstructie in de VS. Het gaat er alleen om dat Akzo bereid is de juiste prijs te betalen.”

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
`Barcelona is hard getroffen`
De reisbranche krijgt een stevige tik. De Ramblas is een toeristische trekpleister vol stalletjes...