Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
arrow-1,60%
arrow-1,38%
arrow-1,34%
arrow-1,08%
arrow-0,94%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Dijkstra bv. Dijkstra, Fotoburea

Zwanenberg verkoopt vleeswarentak

01 SEP 2017

ALMELO (AFN) - Voedingsmiddelenproducent Zwanenberg Food Group verkoopt het bedrijfsonderdeel dat voorverpakte en ambachtelijke vleeswaren maakt aan zijn Belgische branchegenoot Ter Beke. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de productie van vleesconserven, worst en snacks.

Onder de voorgenomen verkoop vallen fabrieken in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer, die samen goed zijn voor 265 voltijdsbanen en een jaaromzet van ruim 130 miljoen euro. De overname zal niet leiden tot banenverlies, zei een woordvoerder van Zwanenberg desgevraagd. Financiële details werden niet vermeld.

Zwanenberg, eigenaar van onder meer de worstmerken Kips en Huls, telt bij elkaar 1600 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van zo'n 400 miljoen euro. Bij Ter Beke, dat genoteerd is aan de beurs in Brussel, werken in totaal ongeveer 2000 mensen. De omzet bedroeg vorig jaar een kleine 420 miljoen euro.

De vleesverwerker sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Unilever. De was- en voedingsmiddelengigant verkoopt zijn fabriek in Oss aan Zwanenberg, dat voortaan de productie van Unox-worst en de sauzen en soepen van Bertolli en Knorr voor zijn rekening neemt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.49
+ / - -0.03%
‘Koopkracht-ontwikkeling is matig’
DFT-verslaggever en columnist Martin Visser reageert op de Miljoenennota die door Minister...