Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Maker Angry Birds naar beurs in Helsinki

05 SEP 2017

HELSINKI (ANP) - Het Finse technologiebedrijf Rovio, maker van het bekende smartphonespelletje Angry Birds, gaat naar de beurs in Helsinki. Het wil nieuwe aandelen uitgeven ter waarde van 30 miljoen euro. Daarnaast bieden sommige zittende aandeelhouders een deel van hun belang aan.

Rovio drijft nog vooral op het succes van Angry Birds, waarvan de eerste versie in 2009 op de markt kwam. Het was vorig jaar goed voor een omzet van een kleine 200 miljoen euro. Het bedrijf wil groeien door nieuwe spelletjes te ontwikkelen. De beursgang kan de financiering daarvan makkelijker maken.

Hoeveel aandelen precies op de markt komen, is nog niet bekendgemaakt. Volgens kenners zou de totale marktwaarde van Rovio na de beursintroductie rond de 1,7 miljard euro komen te liggen. De aandelen zijn nu nog voor bijna 70 procent in handen van Kaj Hed. Zijn zoon Mikael en neef Niklas stonden aan de wieg van Rovio.

De spelletjesontwikkelaar had na het aanvankelijke succes van Angry Birds moeite om zijn inkomstenstroom op peil te houden. De laatste tijd heeft het bedrijf de wind evenwel weer in de zeilen. Het laat spelers tegenwoordig per maand betalen en verdient bovendien goed aan onder meer een animatiefilm.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....