Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Apple-topman Tim Cook presenteert de iPhone X.
Apple-topman Tim Cook presenteert de iPhone X.
Foto: Bloomberg

Apple onthult nieuwe iPhone

12 SEP 2017

Apple heeft dinsdagavond nieuwe versies van de iPhone gepresenteerd. Onze verslaggever Rob Goossens was er bij in het Steve Jobs Theater in het Amerikaanse Cupertino.

Tijdens de bijeenkomst kwam Apple eerst met de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ze zijn binnenkort voor respectievelijk €809 en €919 verkrijgbaar in de kleuren zilver, grijs en goud.

iPhone X

Apple-topman Tim Cook presenteerde dinsdagavond ook de iPhone X. Dit luxere toestel heeft een scherm van onder tot boven. De ’homeknop’ ontbreekt bij de iPhone X. De gebruiker kan toegang krijgen tot de mobiel middels gezichtsherkenning in plaats van dat er een toegangscode moet worden ingetoetst. Gezichtsherkenning kan ook gebruikt worden bij het overmaken van geld.

De iPhone X is bestand tegen water en heeft een batterij die twee uren langer meegaat dan die van de iPhone 7. De iPhone X is straks voor €1159 te koop. De naam van de iPhone X verwijst trouwens naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde.

De nieuwe versies van de iPhone moeten de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy Note8 en de Google Pixel 2. De smartphones zijn geschikt gemaakt voor augmented reality, het toevoegen van informatie aan de werkelijkheid om ons heen. Dat is volgens Apple de toekomst. 'Toegevoegde realiteit' kan niet alleen worden gebruikt voor games, zoals bij Pokémon Go, maar ook voor bijvoorbeeld sportinformatie.

Draadloze oplader

Apple toonde dinsdagavond trouwens ook de Air Power, waarmee een iPhone draadloos kan worden opgeladen. Dit apparaat ligt vanaf volgend jaar in de winkel.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....