Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Brussel laakt kredietverstrekking op internet

10 JAN 2012

BRUSSEL (AFN) - In Nederland is bij veel kredietverstrekkers op internet wat mis. De banken en andere financiële instellingen misleiden klanten over de kosten of laten belangrijke informatie in de offerte weg. Ook ontbreekt er standaardinformatie in reclame voor leningen.

Dat stelde de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, dinsdag na onderzoek van 562 websites in de EU, Noorwegen en IJsland. In Nederland werden bij 36 van de 45 onderzochte websites die leningen verstrekken, onregelmatigheden vastgesteld. In totaal zijn op 393 Europese websites (70 procent) mogelijke tekortkomingen geconstateerd.

De EU ging vooral na of de kredietverstrekkers zich aan de Europese voorschriften over leningen houden, die het consumenten makkelijker moeten maken offertes te begrijpen en vergelijken. ,,Wie op zoek is naar krediet, merkt soms dat dit duurder uitvalt dan het aanvankelijk leek omdat belangrijke informatie soms onduidelijk was of ontbrak'', kritiseerde Europees Commissaris John Dalli (Consumentenzaken) de misstanden rond persoonlijke leningen, kredietkaarten en andere consumentenkredieten.

De nationale autoriteiten gaan nu contact opnemen met de bedrijven achter de websites om bijvoorbeeld aanpassingen te eisen. Als de financiële instellingen weigeren mee te werken, zijn boetes mogelijk en eventueel sluiting van de websites. Dat is afhankelijk van de nationale wetgeving.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%

Nu populair op DFT

Refresco neemt branchegenoot over
Frisdrank-bottelaar Refresco heeft een grote slag geslagen. Het bedrijf, bekend van bijvoorbeeld...