Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-19,73%
arrow-3,76%
arrow-2,08%
arrow-2,04%
arrow-1,72%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bonusverbod alle banken gaat De Jager te ver

01 FEB 2012

DEN HAAG (AFN) - Banken dienen zich bewust te zijn van de maatschappelijke verontwaardiging over de exorbitante bonussen in hun sector. Dat zei minister Jan Kees de Jager (Financiën) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Een bonusverbod voor alle banken, zoals voorgesteld door PvdA en SP, vindt De Jager een stap te ver.

De minister hoopt dat zelfregulering de banken aanzet tot het matigen van beloningen. Een moreel appel van regeringspartij CDA op de financiële sector kan hij zich om die reden goed voorstellen.

In de Kamer is er niet voldoende steun voor het door PvdA en SP aangekondigde initiatiefwetsvoorstel. Breed leeft het gevoel dat er een einde moet komen aan excessieve bonussen, maar een meerderheid vindt wetgeving een te zwaar middel. Daarnaast bestaat de vrees dat met een verbod op bonussen reguliere salarissen flink zullen stijgen.

Voor bestuurders bij door de Staat gesteunde banken wordt wel een bonusverbod in de wet vastgelegd. Maandag spreekt de Kamer daar verder over.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%