Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow3,74%
arrow0,99%
arrow0,78%
arrow0,59%
arrow0,47%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

EU waarschuwt Nederland over begrotingstekort

02 MRT 2012

BRUSSEL (AFN) - Landen als Nederland moeten zich aan de begrotingsregels houden. Zij moeten op een geloofwaardige manier hun doelstellingen behouden, anders zullen de financiële markten dat afstraffen.

Dat stelde Europees president Herman Van Rompuy vrijdag na de tweedaagse Europese top in Brussel. Hij reageerde op een vraag over de jongste ,,dramatische cijfers'' uit Nederland en Spanje over oplopende begrotingscijfers.

Van Rompuy benadrukte echter dat de situatie in Spanje niet is te vergelijken met die in Nederland en België. Maar deze staten ,,moeten hun begroting op spoor houden''.

Afspraken

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel liet zich kritisch uit over Nederland. De komende twee jaar moet het eerder vrijdag ondertekende begrotingsverdrag, dat voorziet in strengere begrotingsdiscipline, zich bewijzen. Op een versoepeling van de begrotingsregels moeten landen als Nederland en Spanje niet rekenen.

Premier Mark Rutte zei dat Nederland zich aan de afspraken zal moeten houden, maar hij wees er wel op dat er ruimte zit in de Europese begrotingsregels. Het is aan de Europese Commissie om te bepalen of Nederland zich aan de afspraken van Europa houdt.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%