Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-12,26%
arrow-4,09%
arrow-1,67%
arrow-1,62%
arrow-1,40%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Fixet-bouwmarkten samen met Multimate en Hubo

03 JAN 2011

ZUTPHEN (AFN) - De Fixet-bouwmarkten bundelen de krachten met Multimate en Hubo als antwoord op de felle strijd om de klusser. ,,Hierdoor ontstaat een formulehuis met 450 winkels'', aldus topman Gerrit van der Scheer van Reesink tegen het ANP. De klant profiteert er volgens hem ook van. ,,Door schaalvergroting en inkoopvoordelen krijgt de consument betere prijzen.''

De handelshuizen Reesink en Ter Hoeven Groep maakten maandag bekend hun groothandelsactiviteiten voor de doe-het-zelfmarkt samen te voegen in een samenwerkingsverband (THR). Het uitbaten van de Fixet-keten komt bij franchiseorganisatie DGN retail, waarbij de bouwmarktketens Multimate en Hubo al zijn aangesloten.

De zestig Doeland-winkels, die ook onder DGN retail vallen, worden volgens Van der Scheer omgebouwd tot een Fixet, Multimate of Hubo. Deze drie formules houden hun huidige vorm, met Hubo als de kleinere kluswinkel, Fixet wat groter en Multimate met de meeste vloeroppervlakte.

Andere grote spelers

Andere grote spelers in Nederland zijn Intergamma (eigenaar van de ketens Gamma en Karwei) en Maxeda (Praxis en Formido).

Reesink zocht al jaren naar een oplossing voor het kwakkelende Fixet. ,,Er zijn grotere volumes nodig om rendabel te kunnen zijn in deze markt'', zegt Van der Scheer. ,,Het onderbrengen van Fixet bij DGN retail biedt onze aangesloten ondernemers het beste perspectief voor een succesvolle toekomst.''Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 520.19
+ / - +0.16%
Wie pakt chemietak van AkzoNobel?
Niet de chemiesector zelf, maar 5 durfinvesteerders van wereldformaat hebben interesse in de...