arrow4,95%
arrow3,18%
arrow0,98%
arrow0,81%
arrow0,70%
meer...
arrow-7,71%
arrow-4,59%
arrow-3,15%
arrow-2,92%
arrow-2,91%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Nout Wellink baalt van bonusblunder bij ING

26 MRT 2011 INGE DE BROUWER en RONALD VAN GESSEL

De discussie over de bonussen bij ING had nooit gevoerd mogen worden. Dat zegt president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) in de Financiële Telegraaf van zaterdag.

De president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink.
De president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink.
Foto: Dijkstra

Hij is blij dat „de top heeft afgezien van de bonus toen de publieke opinie zich begon te roeren”. Daarnaast benadrukt hij dat de goede prestaties zijn ondergesneeuwd. „De top heeft een formidabele prestatie neergezet door de bank zo snel weer op poten te zetten.”

Vakbonden en politici hebben de afgelopen week felle kritiek geuit op de miljoenenbonus van topman Jan Hommen van ING.De centralebankpresident heeft begrip voor de frustraties, die vooral hoog opliepen nadat bekend werd dat de pensioenen voor oud-medewerkers niet worden verhoogd. ING-klanten dreigden hun rekening op te zeggen. De Tweede Kamer nam een motie aan om alle bonussen van banken met staatssteun terug te halen.

Hommen en zijn medebestuurders besloten uiteindelijk hun bonussen van in totaal € 2,5 miljoen terug te geven. Wellink vindt dat gezien het prille herstel alleen al het toekennen van bonussen aan bestuurders van banken die met staatssteun overeind zijn gehouden, prematuur was.

Het volledige artikel is te lezen in de papieren versie van de Financiële Telegraaf.

12.2 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%

Nu populair op DFT

Gek op muziek? Zo verdien je eraan
Investeren in muziek is fluiten naar je geld? Niet met de tips die Patricia Boon en Maarten...