arrow8,85%
arrow5,68%
arrow3,64%
arrow3,31%
arrow3,11%
meer...
arrow-2,62%
arrow-1,49%
arrow-1,43%
arrow-1,22%
arrow-0,97%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Air France KLM zet stappen richting Etihad

20 SEP 2012

BRUSSEL (AFN) - De luchtvaartgroep Air France-KLM en de Arabische concurrent Etihad lijken dichter tot elkaar te komen. Een eerste fase van samenwerking is denkbaar, waarbij de maatschappijen gebruik gaan maken van elkaars belangrijkste luchthaven (mainport).

Dat stelde KLM-topman Peter Hartman donderdag in Brussel. Hartman hoopt over enkele maanden ,,meer helderheid'' te kunnen geven wat de samenwerking precies zal inhouden.

Etihad heeft als thuisbasis Abu Dhabi. KLM kan dat vliegveld gebruiken om bijvoorbeeld de Indiase markt ,,beter te openen'', maar ook voor ,,meer mogelijkheden'' naar Australië, aldus Hartman. Op zijn beurt kan Etihad zich vanaf Schiphol en Parijs meer richten op bijvoorbeeld de Caraïben en Canada.

Lange discussie

Air France-KLM meldde in maart dit jaar voor het eerst dat er gepraat werd met Etihad. ,,De gesprekken gaan door'', aldus Hartman. ,,Het is een lange discussie, maar ook complex.''

De KLM-topman sprak in Brussel op de 8ste Europees-Chinese zakentop. Volgens Hartman wordt KLM erkend als ,,redelijke pionier'' in China. De maatschapppij streeft ernaar om op den duur alle vluchten naar China in ieder geval dagelijks aan te bieden.

10.0 °C
W1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.22
+ / - +1.26%
`Bremain aannemelijker dan Brexit`
Het Britse pond stijgt sinds vorige week flink ten opzichte van de euro. Dat heeft natuurlijk te...