Kwart minder faillissementen in eerste halfjaar

Geld & Zaken | 03 jul 2015, 12:46

Het aantal faillissementen is in de eerste zes maanden van dit jaar met bijna 26 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier.nl.

FOTO JAN VAN EIJNDHOVEN

Ondernemerstrio vereenvoudigt maken van banners

Het maken van technisch bruikbare internetadvertenties is omslachtig en prijzig. De snelle en eenvoudige oplossing van het piepjonge Bannerwise trekt nu al de aandacht van grote internetpartijen die... Lees hier meer 'Starters van de Week'
 

Handige mix jaagt schildersbedrijf op kosten

Contractcombinatie bezorgt hoofdpijn

De nieuwe flexwet met minder tijdelijke contracten zorgt voor hoofdbrekens bij werkgevers. Wat is de ideale combinatie van contracten na 1 juli?

 

Dwangflex

dr. Alex Klein

Prima! Die BTW-verhoging

Jerry Helmers

Late betalingen

Hans Biesheuvel

We zijn het eens

Ruud Koornstra

Goed rentme...

Hendrik Jan van Pelt

2,4 miljoen man binnen vijf jaar...

Tim van der Meer

'Voorzitterst...

Esther Raats-Coster

Participatie- samenleving

Arko van Brakel

Bouw je kantoorpand om

Ernst Loendersloot

Kunnen we nog blij zijn?

Jacqueline Zuidweg

Rondpomp economie kost ons op...

Hans Biesheuvel

Maatwerk

Iris Wulffraat

Loonoffer van 5,8% van tafel

V&D schrapt 400 arbeidsplaatsen

V&D ziet af van het loonoffer van 5,8% maar schrapt wel 400 arbeidsplaatsen om de loonkosten structureel te verlagen.

 

'Wehkamp verkocht'

De aandeelhouders van Wehkamp naderen een verkoopakkoord met investeerder Apax. Die heeft een kleine €400 miljoen over voor de webwinkel.

 

Ondernemerspensioen moet minder complex

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) wil de pensioenopbouw voor directeur-grootaandeelhouders (dga's) versimpelen. De bewindsman heeft twee voorstellen naar de Tweede Kamer gestuurd, plus de...

 

GRENSVERLEGGER

Revolutie in inpakwereld

Het is een grote doorbraak in de inpakwereld, de machine van de Friese vestiging van Neopost die producten kan inpakken, zonder dat daarbij ook een grote hoeveelheid lucht verpakt wordt.
 

Hightechsector groeit als kool

 De Nederlandse hightechsector wil de export de komende tien jaar bijna verdubbelen tot zo’n €75 miljard.

 

Export in gevaar

De export naar Engeland loopt gevaar, nu vrachtwagencombinaties steeds vaker vastlopen en hun vracht niet over kunnen brengen.
Bevat:
 

'Pinnen maakt betalen aan de kassa goedkoper'

Winkeliers zijn steeds minder geld kwijt aan het verwerken van betalingen aan de kassa, omdat er steeds meer wordt gepind.

 

Tourstart is 'injectie' voor mkb Utrecht

De stad Utrecht, waar zaterdag de Tourstart plaatsvindt, kan zich verheugen op een lekkere financiële injectie. Er worden in totaal 800.000 bezoekers verwacht.

 

SOCIALE ZAKEN

’Meer kleur in media brengen’

Agnes Hofman wil meer kleurdiversiteit in de media brengen. Daarom is de voormalig lifestylejournaliste Roots PR begonnen.
 

Ondernemers: check contracten bij zakendoen in Griekenland

Nederlandse ondernemers in het mkb hoeven nog niet te vrezen voor problemen door de situatie in Griekenland. Zij kunnen nog steeds zaken doen met Griekse klanten en leveranciers.

 

Honderden ontslagen bij kleine bedrijven

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf hebben de afgelopen dagen voor honderden werknemers ontslag aangevraagd. Werkgevers probeerden zo onder de nieuwe ontslagvergoeding uit te komen, die...

 

D66: Bescherm privacy zzp'er

De privacy van zzp'ers moet beter worden beschermd en het moet makkelijker worden om een arbedisongeschikheidsverzekering af te sluiten.

 

Asscher erkent problemen nieuwe wet

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher erkent dat er problemen kunnen ontstaan als de nieuwe Wet Werk en Zekerheid op 1 juli van kracht wordt. Dat zei hij in Nieuwsuur. De nieuwe wet moet de...

 

FAMILIEZAKEN

Luxe kamperen

Beerens Intercover maakt, nu met zoon Jan-Bart aan het roer, allerhande zeilproducten voor binnen- en buitenland en sleepte binnen no time genoeg investering binnen voor een nieuw Glamping-concept.
 

Ondernemers in actie tegen meer btw

Ondernemers komen in actie tegen de kabinetsplannen om het lage btw-tarief mogelijk te schrappen. Onder de noemer 'Zeg nee tegen meer btw' lanceren werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en...

 

'Tourstart levert Utrecht 34 miljoen op'

De start van de Tour de France komend weekend in Utrecht levert de stad naar verwachting zo'n 34 miljoen euro op. Dit zegt het Economisch Bureau van ING in een maandag verschenen publicatie.

 

'Kleine ondernemer helpen met ziek personeel'

Kleine ondernemers moeten niet meer opdraaien voor het tweede jaar van loondoorbetaling voor zieke werknemers. Minister Asscher (Sociale Zaken) vreest dat de verplichting voor bedrijven ertoe...

 

Crisistaks ongeldig

De omstreden crisisheffing dreigt honderden miljoenen minder op te brengen dan gedacht. Het kabinet-Rutte I had grootverdieners in 2012 niet met terugwerkende kracht zwaarder mogen belasten.

 

COLUMN

Prima! Die BTW-verhoging

Er was in de afgelopen weken veel te doen in ondernemersland over de aangekondigde verhoging van de BTW voor diverse sectoren. Dit in het kader van de grote hervorming van het belastingstelsel.
 

'Ga voor de uitblinker'

Ruim €70 miljoen. Dat is het bedrag dat het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks verspilt door de verkeerde kandidaat te selecteren voor een vacature.

 

FNV Bouw opent deur voor zzp’ers

FNV Bouw ontkent dat Zelfstandigen Bouw doelbewust buiten de deur wordt gehouden bij de afspraken in de bouw-cao over de positie van zzp’ers.

 

Mantelzorg motief om zzp'er te worden

Eén op de vijf zzp’ers is momenteel mantelzorger en besteedt daar gemiddeld zeven uur per week aan.

 

Duizenden ondernemers willen zekerheid, maar lopen financiële schade op

Renteswapdrama mkb’er

Een renteswap, je zal er als kleine ondernemer maar aan vast zitten. Ingewikkelde financiële producten, bedoeld om ondernemers te beschermen tegen een stijging van de rente op hun lening bij de...

 

Mijn Vraag

Mondelinge aanzegging

Mag een aanzegging voor afloop van een tijdelijk contract mondeling worden gedaan?
 

Mijn Vraag

Ketenaansprakelijkheid

Op welke manier wordt de ketenaansprakelijkheid gewijzigd per 1 juli?

 

Mijn Vraag

Verzuim

Ik vermoed dat een van onze werknemers zich regelmatig onrechtmatig ziek meldt.
 
17.1 °C
W4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 474.14
+ / - -0.59%
DFT

De Boer heeft gelijk dat uitkeringsgerechtigden labbekakken zijn


Verstuur