Zes tips voor een productievere werkdag

Ondernemen | 22 mei 2015, 14:58

Ondernemers hebben een hectisch leven. Soms lijkt de lijst met to-do´s oneindig en voor je het weet zit je voor de tweede keer deze week tot ver in  de nachtelijke uurtjes op kantoor. Om te zorgen dat ondernemen een leuke mix tussen werk en privé blijft, hebben we zes tips op een rijtje gezet om je dagen productiever in te delen.

Zes tips voor een productievere werkdag

STARTER VAN DE WEEK

’Speciaal bier is blijvertje’

Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond en cafés gaan over op speciaalbier. Tijd voor een bierwinkel, vond Billy Engels.

Lees hier meer 'Starters van de Week'
 

Bedrijfsleven Nederland blijft positief

De stemming van Nederlandse ondernemers blijft positief. Het vertrouwen is aan het begin van het tweede kwartaal op een vergelijkbaar niveau gebleven als een kwartaal eerder.
 

Geklungel op terras door flexwet

Horecabedrijven zullen door de aangescherpte flexwet sneller ervaren seizoensarbeiders aan de kant zetten en kiezen voor nieuw personeel, vreest FNV Horeca.
 

Jengelende kinderen nekken autokoper

Autokopers die naar een dealer gaan, kunnen beter geen kinderen meenemen. Ze moeten zich wat sjofel kleden en verbloemen dat ze van ver zijn gekomen.
 

G-krachten

Alex Klein

Hoe eerlijk moet je zijn?

Jerry Helmers

Moderniseer wet doorbetaling loon...

Hans Biesheuvel

Onze helden

Ruud Koornstra

2,4 miljoen man binnen vijf jaar...

Tim van der Meer

Verkorte loondo...

Hendrik Jan van Pelt

'Voorzitterst...

Esther Raats-Coster

Participatie- samenleving

Arko van Brakel

Bouw je kantoorpand om

Ernst Loendersloot

Kunnen we nog blij zijn?

Jacqueline Zuidweg

Rondpomp economie kost ons op...

Hans Biesheuvel

Maatwerk

Iris Wulffraat

SOCIALE ZAKEN

Tapijt van oude visnetten

De naam Interface klinkt meer als een hightechbedrijf dan als een degelijke fabrikant van tapijttegels. Bij consumenten is het bedrijf relatief onbekend, maar vooral in klimaatkringen staat het...
 

Duitse melkgigant verleidt kaasboer

Schaalgrootte, groeimarkten en risicospreiding door melkpoeder en boter in het assortiment. De tweede kaasmaker van Nederland wil FrieslandCampina achterna door een fusie.
 

Collectief tegen Rabo om mkb-renteswaps

Stichting Renteswapschadeclaim heeft gisteren alle lokale Rabobanken en de centrale in Utrecht gedagvaard in een collectieve procedure over renteswaps bij mkb-bedrijven.
 

'Werknemer, verzeker je zelf'

De VVD pleit ervoor dat werknemers zelf een verzekering afsluiten voor niet-werkgerelateerd ziekteverzuim.
 

Personeel investeert mee met Durfstart

Met een openbare brief aan minister Lodewijk Asscher is op 20 mei reorganisatiemodel Durfstart gelanceerd.
 

Truckers ontzet over tolheffing

De transportsector in Nederland is ontzet over de invoering van de Belgische kilometerheffing.

 

Start-up in kantoor ABN Amro

Om het klimaat voor start-ups te verbeteren, gaat ABN Amro laagdrempelige kantoorruimte aan beginnende bedrijven aanbieden.
 

Klagen over baas profijtelijk

Werknemers gaan op Glassdoor.com anoniem los over hun bedrijf. Vooral managers krijgen het zwaar. Veel werkgeversvergelijkers strandden. Dankzij steun van Google Ventures en $163 miljoen aan kapitaal...
 

Energieafspraken bieden kansen voor bedrijven

Ruim zestig landen hebben woensdag in Den Haag afspraken gemaakt voor een betrouwbare energievoorziening wereldwijd. Door die afspraken in het vernieuwde energiehandvest komen er ook...

 

Concerns moeten meer starters de kans geven maar:

Kleine stappen vooruit

De technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat concerns wel gedwongen zijn om allianties aan te gaan met starters. Helaas komt het daar nog weinig van.

 

Winkels in nood door roofklanten

Terwijl de criminaliteitscijfers op alle fronten afnemen, geldt dat niet voor het aantal winkeldiefstallen. De schadepost blijft met vele honderden miljoenen euro’s onverminderd hoog. Detailhandel...

 

FAMILIEZAKENi

Echt Italiaans

Na veertien jaar in Italië te hebben gewoond, als dochter van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder, streek Denise Paradisi (31) met haar ouders neer in Amstelveen. Vijf jaar geleden startten...
 

Moderne monniken gaan brouwen in Kleiburg

Geloof in Bijlmerbier

Waar monniken wonen wordt bier gebrouwen. Zo ook een door groep moderne kloosterlingen in de Amsterdamse Bijlmermeer die vanaf komend weekeinde, met hulp van een ongelovige Thomas, abdijbier gaan...

 

CNV doet nieuwe voorstellen aan werkgevers

Druk op cao supers

Vakbond CNV heeft nieuwe voorstellen gedaan aan de werkgevers in de supermarktbranche om zo snel mogelijk tot een nieuwe cao te komen.
 

Resultaat kledingwinkels gekelderd

Kledingwinkels hebben hun bedrijfsresultaat hard onderuit zien gaan in de periode 2010-2013. Het bedrijfsresultaat daalde van ruim 500 miljoen euro in 2010 naar nog geen 150 miljoen in 2013.
 

Crowdfunder vindt kwart miljoen voor appelsap

Onder crowdfunders maakt Zencap een snelle opgang, met gemiddeld €1 miljoen instroom per week. Dat lukt vooral dankzij internationale uitbreiding, zegt Jeroen Broekema, voormalig ABN Amro-bankier...

 

Buitenlandse winkelketens omarmen Amsterdam

Buitenlandse winkelketens, met name op het gebied van mode, vestigen zich steeds vaker in Nederland. In 2014 traden achttien buitenlandse winkelketens toe tot de Nederlandse retailmarkt, waarvan...

 

Kwart werknemers heeft onvoldoende kennis

Van alle werknemers zegt bijna een kwart (23 procent) dat zij nieuwe kennis of vaardigheden missen die belangrijk zijn om het werk goed te kunnen doen. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen...

 

7 kenmerken van succesvolle ondernemers

Een succes van je startup maken is niet makkelijk. Met deze eigenschappen onderscheiden succesvolle startende ondernemers zich van de rest.

 

Vrees voor forse belasting bij overdracht

Familiebedrijf in gevaar

Het voortbestaan van bijna meer dan de helft van de familiebedrijven in ons land komt in gevaar als de overdracht van zulke bedrijven zwaarder belast wordt.

 

’Schaf munten en biljetten af’

Topeconomen pleiten voor het afschaffen van contant geld. Dat zou de strijd tegen zwart geld en de criminaliteit veel makkelijker maken.

 

'Brussel wil succes crowdfunding belasten'

De Europese Commissie overweegt crowdfunding belasten met een btw-heffing. Startups waarschuwen dat daarmee de goed bereikbare alternatieve financiering voor het bankkrediet onbereikbaar wordt.
 

Mijn Vraag

Transitie

Krijgt een werknemer met recht op een ontslagvergoeding, ook nog een transitievergoeding?
 

Mijn Vraag

Opzeggen

Welke wijzigingen treden per 1 juli a.s. in werking ten aanzien van de opzegtermijn?

 

Mijn Vraag

Herroepen

Mag de werknemer instemmen met opzegging, maar naderhand meer transitievergoeding vragen?
 
8.9 °C
NW3
 
files 198
99 km.
Beurs AEX
AEX 501.14
+ / - -0.15%
DFT

Goed dat het kabinet alle zelfstandigen aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering wil krijgen


Verstuur