Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Máxima steunt vrouwelijke ondernemers

31 JAN 2012

AMSTERDAM - Prinses Máxima heeft vandaag in Den Haag het officiele startschot gegeven van het project ‘WE keep on growing’ dat in Nederland vrouwelijk ondernemerschap stimuleert.

‘WE’ staat voor Women Entrepreneurs. De aankomende twee jaar zullen dertig vrouwelijke ondernemers met groeiambities worden gecoacht door vijftien vrouwelijke ervaren ondernemers. De mentoren zullen zich gedurende deze periode vrijwillig inzetten voor startende collega´s. 35% van de startende ondernemers in Nederland is namelijk vrouw.

Prinses Máxima was aanwezig als lid van het Comité voor Ondernemerschap en Financiering en kreeg persoonlijke uitleg van Maaike Groen, eigenaresse van het duurzame dameskledinglabel Miss Green, over haar bedrijf en haar ambities. “Het is fantastisch dat ik van WE keep on growing ondersteuning krijg bij het verwezenlijken van mijn groeiambitie. Als zelfstandig ondernemer mis je vaak een kritische sparring partner om de juiste strategische keuzes te maken. Nu heb ik die de komende 2 jaar in de vorm van een ervaren coach.”

Het project, uitgevoerd door eigenbaas.nl en Syntens, wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De kennis, ervaring en expertise zal worden gedeeld met andere Europese landen waar vrouwelijk ondernemerschap hoog op de agenda staat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%
Actueel
Meest gelezen