Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Voor koopjesjagers wordt het nog makkelijker aanbiedingen te scoren.
Voor koopjesjagers wordt het nog makkelijker aanbiedingen te scoren.

"Nederland moet fintech-land worden"

24 OKT 2014

Er gebeurt veel op het gebied van financiële innovatie en dat gaat snel. Nederland zou meer moeten doen om daarin mee te gaan. Dat vindt Don Ginsel, initiatiefnemer van het gisteren gelanceerde netwerk Holland FinTech.

FinTech (voor velen klinken CleanTech en HealthTech bekender in de oren), verwijst uiteraard naar de woorden 'financiën' en 'technologie'. Het netwerk is dan ook bedoeld voor ieder bedrijf dat technologie wil gebruiken om onderdelen in de financiële sector wil veranderen.

Dat zijn zowel grote instellingen als KPMG, als startende bedrijven. Ginsel: "Startups kunnen bestaande financiële spelers helpen om aan wensen van consumenten te voldoen. Bovendien specialiseren startups zich, zij zijn in één ding heel goed."

Een voorbeeld van een bestaande samenwerking op fintech-gebied is tussen de bestel- en betaalapp MyOrder en Rabobank. Is een speciaal netwerk als Holland FinTech hier nodig? Ginsel: " Er waren gisteren ruim honderd mensen, van wie we veel positieve reacties kregen. Ze bleken echt op zoek te zijn naar een netwerk om kennis te kunnen delen."

Naast een maandelijkse bijeenkomst organiseren, gaat Holland FinTech onderzoek doen naar wat er wereldwijd op het gebied van financiële innovatie gebeurt. Klanten kunnen een abonnement nemen op de onderzoeksresultaten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.94
+ / - +0.05%
Actueel
Meest gelezen