Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Peter van Rosmalen (derde van links) neemt zijn prijs in ontvangst te midden van Humberto Tan, directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland en Paul Dirken, directeur bedrijven van Rabobank.
Peter van Rosmalen (derde van links) neemt zijn prijs in ontvangst te midden van Humberto Tan, directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland en Paul Dirken, directeur bedrijven van Rabobank.
Foto: Bertil van Beek

PaperWise wint Next Entrepreneur 2015

01 DEC 2015

Peter van Rosmalen (58) is met zijn bedrijf PaperWise vanmiddag uitgeroepen tot The Next Entrepreneur 2015, de prijs voor de meest vernieuwende en kansrijke starter van MKB-Nederland en Rabobank.

PaperWise maakt van landbouwafval papier en karton van hoogwaardige kwaliteit, maar met bijna 50 procent minder milieu-impact dan FSC-papier van houtvezels. Volgens de jury weet Rosmalen daarmee‘ zijn persoonlijke duurzaamheidsmissie succesvol te combineren met ondernemerschap’. De ondernemer, die een bedrag van 12.500 euro in ontvangst mag nemen, vond als vader en opa dat hij “echt iets moest doen voor de volgende generaties”.

India

Op reis in India was hem opgevallen dat er nauwelijks iets werd gedaan met de enorme hoeveelheden landbouwafval die beschikbaar is. Zo kwam hij op het idee om papier en karton te gaan maken in ontwikkelingslanden. Een uitgelezen kans om duurzaam te produceren terwijl de lokale gemeenschap daar ook de vruchten van plukt”, aldus Rosmalen.

Het papier en karton wordt gemaakt in India en Columbia en verkocht in Europa, zowel aan distributeurs als aan directie gebruikers als supermarkten. Dankzij voormalig werkgever Moon Packaging en een aantal oude klanten die meteen wilden afnemen, kon Rosmalen een vliegende start maken.

Finale

In totaal deden bijna 750 startende ondernemers mee aan de verkiezing. In de finale liet Rosmalen drie genomineerden achter zich:  Arjen van der Zee (PickThisUp – ritten combineren met bezorging van spullen), Lisanne van Zwol (Kromkommer – soep maken van gekke groenten) en Tessa Tippersma (Knetterzeep – zeep met funfactor voor kinderen).

Alle genomineerden stonden in onze rubriek Starter van de Week. Lees ze hieronder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 520.49
+ / - +0.22%
Actueel
Meest gelezen