Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Fred Libochant

Grote internationale investering voor Rotterdams platform

11 JAN 2017

Het Rotterdamse studentenkamerplatform HousingAnywhere.com heeft een nieuwe investering van maar liefst 5 miljoen euro binnengehaald.

De investering is afkomstig van het Italiaanse Real Web, het moederbedrijf van de Italiaanse Funda-versie Immobiliare.it, en de Nederlandse venture capitalist henQ, die al eerder een miljoen euro in het bedrijf pompte. Het Rotterdamse bedrijf gebruikt het geld om de groei te versnellen en uit te breiden naar nog meer steden in West-Europa en de Verenigde Staten. Over deze plannen vertelde oprichter Niels van Deuren ons onlangs in de rubriek 'Hoe is het nu met...?'

Van Deuren is erg verheugd: ,,Dat een grote, internationale partij als Real Web instapt, is erg belangrijk. Ze beschikken over een schat aan ervaring in de online huizenmarkt, daar kunnen wij enorm van profiteren. Dat henQ opnieuw investeert spreekt van erg veel vertrouwen in ons platform.”

Voor studenten die een korte periode in het buitenland willen studeren is het soms moeilijk om woonruimte te vinden of verhuren. Niels van Deuren had dat probleem ook en lanceerde in 2009 een platform voor vraag en aanbod van tijdelijke studentenwoningen. Simpel maar briljant, is wel gebleken.

Lees hier het Starter van de Week-artikel over HousingAnywhere.com.

HousingAnywhere.com heeft inmiddels bijna 100.000 woonruimtes op de site staan in 50 verschillende landen. Volgend jaar wil het actief zijn in 60 verschillende landen, in 2018 zijn dat er 100. Wekelijks komen er 1000 nieuwe kamers bij die via het platform worden aangeboden. Daarom wordt het team flink uitgebreid. Momenteel heeft HousingAnywhere.com 40 fulltimers in dienst, dankzij de nieuwe funding wordt dat de komende tijd uitgebreid tot 90 medewerkers.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.3
+ / - -0.3%
Actueel
Meest gelezen