Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar
Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar
Foto: SINGULARITYU NL

Studenten naar NASA voor klimaataanpak

20 APR 2017 DFT

Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar hebben de hoofdprijs van Singularity University gewonnen voor de beste oplossing die de schadelijke gevolgen van klimaatverandering moet beperken.

Ze krijgen als prijs een gesponsorde reis van negen weken naar de Verenigde Staten om het Global Solutions Program in het NASA Research Park in Silicon Valley mee te maken.

Hoefstloot (27), student in automotive technologie, werkt aan een door zonne-energie aangedreven auto's als centraal vervoermiddel ontwikkelen.

Daarmee wordt de aanleg van een nieuw netwerk met oplaadpunten voor miljoenen batterijauto's voorkomen, aldus de TU Eindhoven-student tijdens Global Impact Challenge van Singularity University.

Gekweekt vlees

Jonathan Breemhaar (27), student mechanical engineering aan de TU Delft, werkt met zijn idee aan de schaalvergroting voor de poductie van gekweekt vlees. Deze opzet dient als alternatief voor de huidige vleesindustrie die relatief veel energie en water vergt.

De Singularity University werkt aan de technologische aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken. Nederland is het eerste land buiten de Verenigde Staten dat een Singularity University heeft gekregen, bedoeld om nieuw te talent te begeleiden.

Krijg nieuws van DFT gratis via WhatsApp

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Actueel
Meest gelezen