Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Tegen zomer meer duidelijkheid zzp'ers

20 APR 2017

Den Haag - Voor de zomer geeft staatssecretaris Wiebes van Financiën antwoord op de vraag of de omstreden zzp-wetgeving ook nog na 1 januari 2018 in de koelkast blijft.

Vorig najaar werd de handhaving van de zogenaamde wet DBA tot die datum opgeschort omdat zzp’ers ervoeren dat de regelgeving dermate voor onzekerheid zorgde bij de opdrachtgevers dat er geen klussen meer werden verstrekt.

Verkenning alternatieven

De ministeries van Financiën en Sociale Zaken zijn nu bezig met een verkenning naar alternatieven voor de zzp-regelgeving. Ook aan de formatietafel wordt erover gesproken. Wiebes wil in de aanloop naar de zomer bezien wat de stand van zaken is en aan de hand daarvan besluiten of de wet DBA nog langer op sterk water blijft.

In de brief die de staatssecretaris donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, is ook een overzicht opgenomen van de omzet van zzp’ers. Daaruit valt een lichte omzetstijging in de afgelopen jaren op te maken, hoewel de vraag is of dat gezien de economische opleving in diezelfde periode, niet meer had kunnen zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Actueel
Meest gelezen