Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Archief

ABN Amro: Fors minder faillissementen

01 AUG 2017 Ruben Eg

AMSTERDAM - Het aantal bedrijven dat failliet gaat daalt scherp. Enerzijds door de groei van de economie, anderzijds omdat er steeds meer eenmansbedrijven komen, die minder snel op de fles gaan.

Dat constateert het economisch bureau van ABN Amro in nieuw onderzoek. Van de duizend bedrijven gaan er momenteel 2,8 failliet. Deze zogenoemde faillissementsgraad lag in 2013 nog op 7, en zat in 2007 bij het uitbreken van de mondiale kredietcrisis op 5,8.

Wel is de flinke toename van bedrijven met één werkzame persoon van grote invloed op dit dalende cijfer. Omdat het aantal faillissementen bij eenmansbedrijven lager ligt, daalt de gemiddelde faillissementsgraad voor alle bedrijven.

Vooral in de bouw, industrie en detailhandel daalt het aantal faillissementen stevig. De agrarische sector kent samen met transport en logistiek plus technologie, media en telecom (tmt) een stijging vergeleken met de eerste zes maanden van 2016. Rond agrariërs is de stijging volgens ABN Amro slechts relatief, omdat de sector kleiner is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen