arrow21,21%
arrow8,43%
arrow5,63%
arrow4,84%
arrow4,23%
meer...

Teletip: voorbereid de grens over

Voor wie (meer) internationaal actief wil zijn, is de gratis International Business Compass ontwikkeld.

 

TELETIP

Teletip: Waar spreken we af?

Denk goed na over je onderhandelingslocatie. Over het thuisvoordeel zijn de meeste experts het wel eens: zo is je zelfvertrouwen groter, je voelt steun en je hoeft er niet een lange reis voor af...

 

Afnemer failliet, btw terug

Het kan zijn dat u al btw hebt afgedragen aan de fiscus van facturen die nog niet betaald zijn. In geval van een failliete afnemer is de kans vrijwel nihil dat de factuur nog betaald wordt, dus is...

 

TELETIP

Afspraken bij extreme hitte

Werken bij extreem hoge temperaturen kan de gezondheid van uw werknemers schaden. De Arbowet steekt daar een stokje voor, maar noemt geen maximumtemperatuur.

 

TELETIP

Basisregels sollicitatieprocedure

 Lees verder
 

TELETIP

Taaleis tijdelijk risicovol werk

Sinds deze maand riskeren werkgevers een boete als zij tijdelijk buitenlandse werknemers inzetten in risicovolle beroepen terwijl deze niet voldoen aan een minimale taaleis.

 Lees verder
 

TELETIP

Presentatie als proefkraam

Voor de zzp’er die meer ruchtbaarheid wil geven aan zijn expertise, kan ’uitdelen’ een goede optie zijn.

 

TELETIP

Deel ideeën zo veel mogelijk

De eenvoudigste manier om een zakelijk idee om zeep te helpen, is door ’m voor jezelf te houden.

 

Later factureren voordelig

Zeker voor kleine ondernemers die hun liquiditeit goed in de gaten willen houden, kan het slim zijn soms ietsje later te factureren.

 

Alerter bij ziekmeldingen

Op de eerste ziektedag meldt 80% van de werkgevers niet meteen hun personeelslid ziek, zeker als ze maar op één dag afwezigheid rekenen. Komt dit heel vaak voor, dan mis je signalen die in de...

 

Aanbestedingen op één plek

Zeker 30% van de taken die overheden willen aanbesteden, moet naar het mkb gaan.

 

Voorraadbeheer op zak

Het altijd en overal kunnen updaten en raadplegen van allerlei informatie is voor de moderne ondernemer een must , maar vooral zzp'ers en startende ondernemers beschikken vaak niet over de...

 

Strengere regels betalingstermijn

De betalingstermijn mag niet 'onredelijk lang' duren, maar vanaf 16 maart wordt de wet strenger.

 

Foutje zo gemaakt in btw-aangifte

Wie gebruikmaakt van de kleineondernemersregeling en onlangs btw-aangifte heeft gedaan, heeft mogelijk een te hoog btw-bedrag ingevuld.

 

Klaar voor Europese betaalunie?

De nieuwe Europese betaalunie SEPA is per 1 februari 2014 een feit. Zeker voor ondernemers heeft dat een hoop voeten in de aarde.

 

Nieuwe wet snel in beeld

Wet- en regelgeving lijkt soms bijna net zo veranderlijk als het weer.

 

Hulp voor webwinkeliers

Ruim twee derde van de Nederlandse webwinkels geeft klanten onvoldoende informatie over hun rechten.

 

Regels toonbankverpakkingen

Middenstanders die toonbankverpakkingen hebben met hun eigen naam en logo erop, zijn aan een aantal verplichtingen gebonden.

 

Zakelijke stroom voor thuiskantoor

Werk je als zelfstandig ondernemer vanuit huis? Dan kom je ook in aanmerking voor het goedkopere, zakelijke tarief van energie.
 

Uitleg over regeling speurkosten

Ondernemers deinzen vaak terug voor een aanvraag van overheidstegemoetkomingen, uit angst voor stapels papierwerk.
 

QR-codes verschaffen meer informatie

Op drukwerk, in advertenties, achter op de bedrijfsbus, maar ook onder aan de mail. QR-codes zie je steeds vaker opduiken. Het zijn geavanceerde barcodes waarmee je geinteresseerden makkelijk en snel...
 

Traag reageren is soms beter

Snel reageren op e-mails getuigt van alertheid, toewijding en daadkracht. Maar als er geen spoed is, is het soms beter wat trager te reageren.
 

Vrijwillige voortzetting pensioenregeling

Als je als werknemer hebt gewerkt en begint met een eigen bedrijf, dan kun je vrijwillig pensioen blijven opbouwen bij het pensioenfonds van de werkgever.

 

Simpele video´s verlagen grenzen

Een website met tekst en foto's is aardig om je als bedrijf te kunnen presenteren, maar werken met video is nog veel leuker! Nog heel veel ondernemers, van zzp'ers tot detaillisten en alles wat...
 

Nog even voor jaarrekening 2010

Het is verplicht, maar dat neemt niet weg dat veel ondernemingen hun jaarstukken niet op tijd deponeren. Voor 31 januari moet de jaarrekening over 2010 echter binnen zijn bij de Kamer van Koophandel...
 

Fiscale aftrek duurzame investeringen

Voor duurzaam ondernemen bestaan ook in 2012 weer fiscale aftrekmogelijkheden van investeringen binnen de MIA/Vamil-regeling.
 

Browser veilig voor sites overheid

De recente affaire rond onbetrouwbare veiligheidscertificaten op (overheids)websites vraagt erom snel uw browser en besturingssysteem bij te werken.
 

Maak mobiele e-mail geen stoorzender

Als uw medewerker niet telkens binnen twee minuten uw mailtje op zijn smartphone beantwoordt, verzaakt hij dan of bewaart hij zijn concentratie voor zijn echte werk? Volgens onderzoek kost het al...
 

Plan onvoorzien oponthoud in

Een agenda minutieus bijhouden betekent natuurlijk nog niet dat alles volgens planning verloopt. In de praktijk dringen spoedgevallen, belangrijke telefoontjes, buitenkansen en noodsituaties voor.
 

Ontdek onbekende risico´s

Het meest riskant zijn risico's waarvan je je niet bewust bent. Op Checkjewerkplek.nl kunnen werkgevers, vooral in de horeca en de detailhandel, met een kortdurende test vaststellen welke risico's...
 

Korte tips om mee te beginnen

Startkapitaal is een leuk weggeefboekje, of om zelf te lezen. Op verloren momenten bijvoorbeeld. Geschreven door Kees Zegers, die tal van bedrijven startte en verkocht, waaronder Nu.nl. Vaak ging dat...
 

Veilige werkkleding

Veiligheidsjasjes die niet reflecteren in het donker, helmen die nadat er een walnoot op valt al in tweeën liggen; de kwaliteit van zogenaamde veiligheidskleding laat soms te wensen over.
 

Test de opvolger

De gemiddelde ondernemer met een familiebedrijf is 55 jaar oud - tijd dus om na te denken over bedrijfsopvolging.
 

Goedkope locatie voor bedrijfsevenement

Een bedrijfsfeest, vergadering of evenement organiseren op een externe locatie kan behoorlijk in de papieren lopen.
 

Stop onnodig e-mailverkeer!

Op de kantoorvloer is e-mail het meest gebruikte medium om informatie uit te wisselen. Maar niet al het mailverkeer is noodzakelijk, laat staan efficiënt.
 

Zzp'er, schakel ook je klant in

Durf als zzp'er je klanten ook in te schakelen bij je zoektocht naar meer opdrachten. Mits zij tevreden over je zijn natuurlijk.
 

Wees een zelfbewust uithangbord

Als zelfstandige ben je letterlijk het uithangbord van je bedrijf.
 

Stel vooraf arbeidsvoorwaarden op

In de opstartfase of bij groei worden dikwijls nieuwe functies gecreëerd. Alle aandacht gaat daarbij uit naar het opstellen van een profiel en vooral het vinden van geschikte kandidaten. De...
 

Aftrek voor meewerkende partner

De Belastingdienst heeft verschillende regelingen die interessant zijn voor mkb'ers. Zo is er de meewerkaftrek.
 

Vreemden herken je niet altijd

Sterk in opkomst is diefstal van goederen of informatie door gebruik van het zogenoemde 'social engineering'; door onopvallend gedrag toegang verschaffen tot ruimten waar vreemden niet mogen komen.
 

Heldere informatie voorwaarde voor webwinkel

Een webwinkel starten? Zonder al te grote investeringen kan het al, maar dan ben je er nog niet. Ook online moet uw onderneming aan wettelijke eisen voldoen.
 
10.2 °C
ZW2
 
files 189
144 km.
Beurs AEX
AEX 396.01
+ / - +0.39%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

Ik plaats dit jaar geen beeltenissen of producten van Zwarte Piet in mijn zaak of in communicatie naar de klant.


Verstuur