Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vertrouwen ondernemingsklimaat gekelderd

26 APR 2012

BRUSSEL - Het economisch vertrouwen in de landen van de eurozone is in april onverwacht sterk gedaald. Dat bleek donderdag uit cijfers van de Europese Commissie.

Foto: Robert Hoetink
Foto: Robert Hoetink
Foto: Robert Hoetink

De index waarmee de commissie het vertrouwen in de eurolanden meet, daalde in april van 94,5 naar 92,8. Economen hadden een veel kleinere daling, tot 94,2 voorzien. Na een kleine verbetering in de eerste 3 maanden van het jaar viel het vertrouwen deze maand terug tot het niveau van december.

Vooral onder producenten in de industrie en de dienstensector nam de somberheid toe. Het oordeel over het ondernemingsklimaat in de eurolanden verslechterde verder, door toegenomen pessimisme over onder meer de exportorders en de productieverwachtingen.

In de hele Europese Unie bleef het vertrouwen gemiddeld op hetzelfde peil als in maart. Dit kwam vooral door een sterke opleving in Groot-Brittannië, waar het vertrouwen klom tot het hoogste niveau sinds juli vorig jaar. In Nederland verbeterde het oordeel over de economie ook. Het vertrouwen ligt hier echter nog altijd onder het gemiddelde van de eurozone.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%
Actueel
Meest gelezen