Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Keurmerk coffeeshops Haarlem

25 SEP 2012 Van onze correspondent

Haarlem - In Haarlem wordt een keurmerk voor coffeeshops ingevoerd. Het keurmerk is een initiatief van PvdA-burgemeester Bernt Schneiders, samen met de cannabisconsumentenorganisatie ’We Smoke’ en het Team Haarlemse Coffeeshophouders en kan volgens de burgemeester een alternatief bieden voor de wietpas.

Volgens Schneiders zal de invoering van de wietpas het evenwicht in Haarlem verstoren. Schneiders: „We hebben het hier nu goed voor elkaar, er is weinig overlast van coffeeshops. Aan het landelijke wietpasbeleid zitten duidelijke haken en ogen. Mocht het nieuwe kabinet door alle kritiek besluiten toch van de wietpas af te zien, dan is ons plan een goed alternatief.”

De zestien coffeeshops in de stad worden getoetst door bureau Bibob. Zo worden hun koopwaren gekeurd op THC-gehalte. De meeste coffeeshophouders moeten voor het keurmerk aanpassingen doen in hun zaak. Bijvoorbeeld door een af te sluiten hal te maken waar de leeftijd van bezoekers wordt gecontroleerd. Valt de ondernemer niets te verwijten, dan krijgt hij een keurmerk. Coffeeshophouders met eenkeurmerk worden verantwoordelijk voor het tegengaan van overlast.

Lees verder in De Telegraaf

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Actueel
Meest gelezen