Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
di 25 sep 2012, 09:58

Keurmerk coffeeshops Haarlem

Van onze correspondent
Haarlem - In Haarlem wordt een keurmerk voor coffeeshops ingevoerd. Het keurmerk is een initiatief van PvdA-burgemeester Bernt Schneiders, samen met de cannabisconsumentenorganisatie ’We Smoke’ en het Team Haarlemse Coffeeshophouders en kan volgens de burgemeester een alternatief bieden voor de wietpas.

Volgens Schneiders zal de invoering van de wietpas het evenwicht in Haarlem verstoren. Schneiders: „We hebben het hier nu goed voor elkaar, er is weinig overlast van coffeeshops. Aan het landelijke wietpasbeleid zitten duidelijke haken en ogen. Mocht het nieuwe kabinet door alle kritiek besluiten toch van de wietpas af te zien, dan is ons plan een goed alternatief.”

De zestien coffeeshops in de stad worden getoetst door bureau Bibob. Zo worden hun koopwaren gekeurd op THC-gehalte. De meeste coffeeshophouders moeten voor het keurmerk aanpassingen doen in hun zaak. Bijvoorbeeld door een af te sluiten hal te maken waar de leeftijd van bezoekers wordt gecontroleerd. Valt de ondernemer niets te verwijten, dan krijgt hij een keurmerk. Coffeeshophouders met eenkeurmerk worden verantwoordelijk voor het tegengaan van overlast.

Lees verder in De Telegraaf


10.5 °C
Z5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%
Actueel
Meest gelezen

Werken met big data is belangrijk, ook voor mijn bedrijf


Verstuur