Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Leegloop crèches begon al voor bezuinigingen

05 DEC 2012

AMSTERDAM - Werkgevers, werknemers, ouders en organisaties in de kinderopvang roepen het kabinet op de nieuwe bezuinigingen in de kinderopvang niet door te laten gaan. Er zouden dit jaar al zoveel kinderen uit de opvang zijn gehaald, dat de €205 miljoen die het kabinet nu extra wil besparen feitelijk al binnen is.

FOTO: ANP
FOTO: ANP
Foto: ANP

De bezuinigingen op de begroting van het ministerie van Sociale Zaken, die volgende week behandeld wordt, zouden volgens negen organisaties die gisteren een plan overhandigden, daarom niet nodig zijn.

Hoeveel kinderen er precies zijn weggehaald van crèches en opvangorganisaties is onduidelijk. „Absolute getallen hebben we niet. Maar het beeld onder onze leden is dat er landelijk zo’n 15% vraaguitval is. In krimpregio’s (zoals in Limburg, Groningen en Zeeland, red.) zelfs al tussen de 25 en 30%”, vertelt een woordvoerster van de Brancheorganisatie Kinderopvang, de grootste werkgeversvertegenwoordiger in de sector.

Volgens haar zijn het nu de hogere inkomens die de klap in de portemonnee gaan voelen. „Gezinnen met een inkomen van boven de €88.000 zien de toeslag van maximaal een derde van de kosten voor de opvang van hun eerste kind afgebouwd worden. Dat afbouwen gaat door tot nul euro, voor huishoudens die meer dan €115.000 verdienen”, zegt de woordvoerster.

 

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.2 °C
W4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%
Actueel
Meest gelezen

Een alcoholisch drankje inschenken voor de klant moet kunnen


Verstuur