Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Warenhuisje gaat voorgoed dicht

05 DEC 2012 Jessica Bode

HOUTEN - Na ruim een eeuw valt het doek voor het beroemde Houtense warenhuisje van Jan (59) en Jacqueline (55) van Hengstum. Grote, gele kortingposters zijn op de gevel bevestigd en de ooit zo volle en gezellige winkel aan de Koningin Julianastraat in het Oude Dorp in Houten is nu kaal en bijna leeg. Zaterdag gaan de deuren voorgoed dicht.

„Het is een ontzettend dubbel gevoel”, legt Jan uit. „De winkel die in ieder geval al 120 jaar in onze familie is, houdt zaterdag op met bestaan. Maar we hebben zelf besloten om ermee te stoppen. We lopen beiden tegen de zestig, ik werk hier al veertig jaar en onze kinderen willen de zaak niet overnemen. Grootgrutter Albert Heijn wilde ons pand wel kopen. Tja, dat lieten we ons geen twee keer zeggen.”

Enkele glazen, een paar verdwaalde kinderboeken en een klein stapeltje pannendeksels liggen nog in de schappen. Maar nog steeds struinen de klanten de winkel af op zoek naar interessante koopjes. Een zilveren opscheplepel en vierdelig bestekset voor €2,50 bijvoorbeeld, of een kookboek en zes limonadeglazen voor een euro. Ook de spullen die voorheen niet te koop waren, zoals de stellages en de toonbank, kunnen de klanten meenemen. „We zijn ontzettend blij dat de mensen nog komen om ons van alle spullen af te helpen. Zo komen ook de laatste artikelen goed terecht”, zegt Jacqueline.

De ’winkel van Sinkel’ is opgericht door de oma van Jan. Wanneer zij precies is begonnen, is onbekend, maar de eerste Kamer van Koophandelinschrijving dateert uit 1892. In eerste instantie was de zaak een smederij, maar al snel kwamen daar huishoudartikelen als bezems, serviesjes en emmers bij.

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Actueel
Meest gelezen