Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Succesfactoren bij duurzaam ondernemen

06 DEC 2012

Duurzaam ondernemen: velen willen het wel graag, maar weten niet zo goed hoe ze het moeten aanpakken. Uit een onderzoek van Panteia blijkt dat de branchegerichte aanpak het beste werkt.

Foto: ANP

Binnen het mkb is nog veel besparingspotentie en ruimte is voor duurzaam ondernemerschap. Er worden veel initiatieven ontplooid, gericht op het stimuleren en ondersteunen van het mkb bij duurzaam ondernemen. Welke initiatieven zijn het meest effectief en waarom?

Belangrijke succesfactoren

Vraagsturing gaat om het inspelen op de vragen en behoeften van de bedrijven. Ook moeten duurzaamheidmaatregelen voor bedrijven concreet en rendabel zijn, met een helder en positief kosten/baten-plaatje en een snelle terugverdientijd.

Deze factoren vormen goede basis om stimulering van duurzaam ondernemen in branches, regio en lokaal goed vorm te geven. Door een fysieke en/of digitale ontmoetingsplaats voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid te creëren (bijvoorbeeld een bedrijventerrein met ondernemingen uit eenzelfde branche) kunnen er lokale ‘green deals’ worden gesloten. Een dergelijke aanpak lost voor de lokale overheden het ‘afstandsprobleem’ met het bedrijfsleven op.

8.1 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 461.08
+ / - +0.8%
Actueel
Meest gelezen

Scholingsvouchers weggeven aan 'arme' zzp'ers is een goed idee


Verstuur