Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Succesfactoren bij duurzaam ondernemen

06 DEC 2012

Duurzaam ondernemen: velen willen het wel graag, maar weten niet zo goed hoe ze het moeten aanpakken. Uit een onderzoek van Panteia blijkt dat de branchegerichte aanpak het beste werkt.

Foto: ANP

Binnen het mkb is nog veel besparingspotentie en ruimte is voor duurzaam ondernemerschap. Er worden veel initiatieven ontplooid, gericht op het stimuleren en ondersteunen van het mkb bij duurzaam ondernemen. Welke initiatieven zijn het meest effectief en waarom?

Belangrijke succesfactoren

Vraagsturing gaat om het inspelen op de vragen en behoeften van de bedrijven. Ook moeten duurzaamheidmaatregelen voor bedrijven concreet en rendabel zijn, met een helder en positief kosten/baten-plaatje en een snelle terugverdientijd.

Deze factoren vormen goede basis om stimulering van duurzaam ondernemen in branches, regio en lokaal goed vorm te geven. Door een fysieke en/of digitale ontmoetingsplaats voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid te creëren (bijvoorbeeld een bedrijventerrein met ondernemingen uit eenzelfde branche) kunnen er lokale ‘green deals’ worden gesloten. Een dergelijke aanpak lost voor de lokale overheden het ‘afstandsprobleem’ met het bedrijfsleven op.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
10.3 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 468.79
+ / - +0.45%
Actueel
Meest gelezen

Een alcoholisch drankje inschenken voor de klant moet kunnen


Verstuur